Naznačuje to najnovší leak.

Je teda potrebné uznať, že jedným z najdôležitejším prvkov výbavy moderných smartfónov je práve batéria. Zatiaľ čo v minulosti sme boli svedkami nárastu ich kapacity, tak neskôr sa výrobcovia smartfónov sústredili na čoraz rýchlejšie nabíjanie. Pri skladateľných smartfónoch je situácia mierne odlišná, keďže nepatria k najlepšie vybaveným, ale ponúkajú nástroje na dosiahnutie vysokej produktivity.

Používatelia pri nich oceňujú veľké displeje s pokročilými možnosťami multitaskingu, hoci zvyšná výbava spadá vo vlajkovom segmente skôr do priemeru. Je tu však oblasť, v ktorej je potrebné, aby skladateľné zariadenia dosahovali lepšie výsledky. Na jednej strane im síce výkon nechýba, ale s prihliadnutím na vysoké pracovné nasadenie ich majiteľov sa očakáva, že ich tempo vydrží aj batéria, ktorá pri skladateľných smartfónoch mierne zaostáva.

Leaker Digital Chat Station informuje, že skladateľný smartfón OnePlus Open 2 by mohol do svojej výbavy dostať batériu s kapacitou až 6 000 mAh. Keďže príchod tohto modelu sa očakáva až v prvom kvartáli roka 2025, tak v jeho výbave sa objaví aj vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 4. Nedávno sme informovali, že OnePlus a spojil s výrobcom batérií, spoločnosťou CATL, ktorá dodáva batérie aj pre automobilový priemysel. Aj preto je možné, že OnePlus Open 2 bude jedným z prvých smartfónov tohto čínskeho výrobcu, ktorý bude ťažiť práve z tejto spolupráce.

Na základe doterajších informácií vieme, že ide o silikónovo-uhlíkové riešenie, ktoré je efektívnejšie, odolnejšie a s vyššou energetickou hustotou. Očakáva sa, že celkom prvým zariadením uvedeným na trh s novým typom batériu bude Ace 3 Pro s článkom, ktorý pojme 763 Wh/L, čo je o 23 % vyššia účinnosť ako majú súčasné Li-Ion články.

OnePlus Open oficiálneZdroj: OnePlus
OnePlus Open

Pripomeňme si, že prvý OnePlus Open bol na trh uvedený so 4 805 mAh batériou, ktorá ponúka porovnateľný výkon ako konkurenčné riešenia. S príchodom novej technológie spoločnosti OnePlus sa očakáva okamžitá odpoveď priamej čínskej konkurencie.

Zdroj: DigitalChatStation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.