Cena príliš nepoteší, Xiaomi MIX Flip dostupný bude vo vybraných regiónoch Európy.

Minulý týždeň prebehla významná konferencia spoločnosti Xiaomi, počas ktorej boli predstavené viaceré produkty. Azda najväčšiu pozornosť pritom získala prvá generácia flipového smartfónu výrobcu, ktorá sa nazýva Xiaomi MIX Flip. Aj na základe predchádzajúcich únikov a certifikácií pritom vieme, že tento model bude dostupný aj v globálnej verzii pričom čakáme, kedy sa ukáže v Európe.

Počas konferencie v Bulharsku lokálny predstaviteľ spoločnosti prezradil, ako to bude s globálnou dostupnosťou modelu Xiaomi MIX Flip. Poukázal pritom aj na regióny, v ktorých bude tento smartfón dostupný. Nechýbalo však ani vyjadrenie o cene, ktorá bude o niečo vyššia ako sme pôvodne očakávali. V porovnaní s čínskou cenou bude globálna verzia výrazne drahšia.

Xiaomi MIX Flip bude vo východnej a strednej Európe

Je zvláštne, že Xiaomi by si na predstavenie takéhoto prémiového smartfónu nevybralo aj západnú Európu, no aktuálne o tomto regióne zatiaľ nič nevieme. Z informácií pochádzajúcich z Bulharska však vyplýva, že model Xiaomi MIX Flip bude v predaji vo východnej a strednej Európe, konkrétne štáty však neboli špecifikované. Prvými krajinami, kde bude tento smartfón dostupný, budú však v regióne východnej a strednej Európy, celkovo ich bude 5.

Xiaomi MIX FlipZdroj: Xiaomi
Xiaomi MIX Flip

Suma, za ktorú bude možné si telefón kúpiť, fanúšikov bezpochyby nepoteší. Z nedávnych únikov totiž vyplývalo, že Xiaomi MIX Flip by mohol byť v globálnej verzii dostupný za približne 900 až 950 eur. Táto informácia by mohla byť pravdivá na základe čínskej ceny, ktorá je v prepočte približne 750 eur. Aktuálne sa však zdá, že telefón bude výrazne drahší.

Xiaomi MIX Flip by tak v Európe mohol stáť až 1300 či 1400 eur. Za túto sumu si tak fanúšikovia môžu kúpiť aj prepracovaný Xiaomi 14 Ultra, ktorý bude telefónu asi najväčším konkurentom v portfóliu tejto značky. MIX Flip navyše bude v globálnej verzii dostupný len v jednej pamäťovej konfigurácii, zdá sa. Cena by teda mala byť jednotná vo viacerých regiónoch Európy.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.