Ten je dostupný pre vybraných beta testerov.

WhatsApp je jednou z najpoužívanejších chatovacích aplikácií na svete, ktorú používajú milióny ľudí. Rozrastajúca sa ponuka funkcií prispieva k tomu, že aplikácia si svoje uplatnenie našla pri komunikácii s rodinou, kamarátmi, ale aj ako pracovný nástroj. WhatsApp je pritom možné používať nielen v systémoch iOS a Android, ale aj na počítačoch, pričom platforma iba nedávno získala viaceré užitočné rozšírenia.

Z pohľadu popularity je dobrým ukazovateľom aj mesačná používateľská základňa, ktorá iba v USA presiahla 100 miliónov aktívnych používateľov. WhatsApp však ani v tomto bode nemôže v pridávaní nových funkcií poľaviť, pretože ani konkurencia nespí. S príchodom najnovšej beta verzie pre Android 2.24.16.5 WhatsApp predstavuje nástroj na výber albumov, ktorý umožňuje jednoduchšie vyberať fotografie a videá a následne ich zdieľať. 

WhatsApp predstavil nový nástroj na efektívnu prácu s fotografiami a videamiZdroj: WABetaInfo
WhatsApp predstavil nový nástroj na efektívnu prácu s fotografiami a videami

Portál PhoneArena informuje, že WhatsAppe niektorým beta testerom sprístupnil možnosť vyskúšať si vylepšený nástroj na výber albumov. Zatiaľ čo WhatsApp doteraz používal kartu galérie na prístup ku konkrétnym albumom, najnovšia aktualizácia prichádza s odstránením kariet a pridaním nového voliča priamo do zobrazenia názvu albumu. Tento redizajn by mal zefektívniť spôsob prehliadania fotografií a videí.

WhatsApp tak namiesto neprehľadnej obrazovky ponúka čistejšie zobrazenie so súhrnom nedávnych albumov používateľov, čo výrazne uľahčuje výber fotografií s videami a ich následné zdieľanie. Nové minimalistické okno uľahčuje nielen navigáciu v galérii, ale zároveň ponúka elegantnejší vzhľad. 

Očakáva sa, že táto novinka bude pre všetkých používateľov aplikácie WhatsApp k dispozícii v priebehu najbližších týždňov.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.