Elektrické bicykle od Porsche sú známe, rovnako ako automobily, špičkovými komponentmi a technológiami, s ktorými sa aj z relatívne z obyčajného bicykla stáva výnimočný stroj.

V tomto prípade to nie je zásluhou iba Porsche, ale predovšetkým spoločnosti Rotwild Bikes, ktorá navrhuje a vyrába svetovo známe bicykle. Rotwild a Porsche tvoria veľmi podarenú dvojku, ktorá vyprodukovala už viacero unikátnych bicyklov.

Porsche Cross Performance EXC
Porsche Cross Performance EXC

Výnimkou nie je ani Cross Performance EXC, ktorý ponúka ľahučký rám a riadidlá z uhlíkových vlákien, 630-wattovú batériu od Shimana a motor Shimano EP801, ktorý ponúka maximálny krútiaci moment 85 Nm. Čo sa týka odpruženia, vpredu je vidlica Fox 34 Float a zadok tlmí Fox Float DPS (obe plne nastaviteľné).

Samozrejmosťou sú aj špičkové brzdy Magura, v tomto prípade ide o 4-piestikové strmene. Zaujímavosťou sú aj karbónové kolesá a teleskopické (nastaviteľné) sedlo. Cross Performance EXC sa dodáva v troch veľkostiach: Malý (27-palcové kolesá pre jazdca od 156 do 170 cm), Stredný (29-palcové kolesá pre jazdca od 168 do 182 cm) a veľký (29-palcové kolesá pre jazdcov s výškou od 180 do 194 cm).

Čo sa týka farieb, ani tu nenechalo Porsche nič na náhodu a farby sú skutočne krásne. V ponuke je šesť farieb: sternrubin neo (ružová), eisgraumetallic (strieborná metalíza), oakgrünmetallic neo (lesná zelená metalíza), karminrot (červená metalíza), shadegreenmetallic (svetlozelená metalíza) a sharkblue (modrá).

A na záver cena, ktorá je rovnako vysoká ako hodnotenie tohto bicykla. Ako celok viete tento model kúpiť od 14 408 eur, čo je síce  veľa, no dobre vybavené e-bicykle toľko proste stoja a tu, pochopiteľne, platíte aj za prémiovú značku.

Zdroj: rideapart.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE