Veľmi jednoduché modelové označenie tejto novinky je trošku zavádzajúce, nakoľko ide o do detailu prepracovaný elektrický bicykel so špičkových materiálov.

Porsche ako také nevyrába nič obyčajné, takže je zrejmé, že ani tento bicykel vyvinutý a vyrobený v spolupráci s nemeckou spoločnosťou Rotwild nebude radový e-bike pre každého. Okrem toho, ponúka špičkové materiály a overenú techniku je aj poriadne drahý, čo je jeho jediný neduh.

Porsche Sport E-Bike
Porsche Sport E-Bike

Základom tohto modelu je celoodpružený rám z uhlíkových vlákien so špeciálnym zavesením a odpružením zadnej časti + obrátenou prednou vidlicou so zdvihom 100 mm. Okrem toho sa môžete spoľahnúť aj na špičkové hydraulické brzdy, výkonné LED osvetlenie a odolné pneumatiky + kolesá s riedkym prepletom.  

Z pohľadu výkonu je tento model rovnako zaujímavý, a to hlavne kvôli stredovému elektromotoru Shimano EP8, ktorý ponúka maximálny krútiaci moment 85 Nm. Motor je dopovaný zo 630 Wh batérie uloženej v ráme, ktorá by mala ponúkať maximálny dojazd na úrovni 110 km. Samozrejme, v závislosti od rôznych okolností to môže byť aj menej, prípadne viac. Výkonný motor disponuje viacerými stupňami asistencie, pričom je kombinovaný s 11-rýchlostnou kazetou Shimano XT Di2, ktorá v spolupráci s elektromotorom poskytuje maximálnu efektivitu.

  • Porsche Sport E-Bike
  • Porsche Sport E-Bike
  • Porsche Sport E-Bike
  • Porsche Sport E-Bike

Veľmi dôležitým údajom je aj hmotnosť, ktorá je v tomto prípade výrazne ovplyvnená karbónovým rámom, takže aj napriek relatívne ťažkému motoru a batérii váži tento bicykel iba 21,2 kilogramu (stredný rám).

A na záver ten „neduh“. Je ním, samozrejme, cena, ktorá začína na úrovni 11 915 eur. Niet sa však čomu čudovať, výsledok spolupráce spoločností Porsche a Rotwild je unikátny.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE