Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 30. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Veľká zmena v Samsung smartfónoch: Originálnu aplikáciu nahrádza tá od Googlu

Aplikáciu Google Správy pravdepodobne netreba nikomu predstavovať. Ide o aplikáciu, ktorá je využívaná v smartfónoch viacerých značiek a vyznačuje sa mnohými možnosťami a nastaveniami, najmä pri použití štandardu RCS. Aj keď sa však viaceré značky na túto aplikáciu spoľahli ako na natívnu, Samsung doteraz využíval vlastnú aplikáciu známu aj pod názvom Samsung Messages. Táto aplikácia však postupne ustupuje a nahrádza sa aplikáciou od Googlu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Samsung nemá dobré správy. One UI 7 beta bude meškať

Predstavenie používateľského rozhrania One UI 7 sa očakáva na vývojárskej konferencii, ktorá sa bude konať 3. októbra 2024. Samsung k softvérovej podpore svojich Android zariadení pristupuje veľmi zodpovedne, čo sa snaží dokazovať nielen extra dlhou softvérovou podporou, ale aj pravidelným aktualizovaním vybraných zariadení, dokonca na mesačnej báze. Rozhranie One UI 7 bude založené na operačnom systéme Android 15, ktorý iba nedávno dosiahol stabilitu platformy

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Microsoft viní za najväčší IT výpadok na svete Európsku komisiu

Kvôli nesprávnej aktualizácii prestali fungovať počítače po celom svete. Zasiahlo to nielen letecké spoločnosti a bežné obchody, ale aj banky, nemocnice či železničné siete. Počítače sa nepodarilo spustiť a skončili v nekonečnej reštartovacej slučke na modrej obrazovke smrti (BSOD). Zaujímavosťou v tomto prípade je, že počítače so systémom macOS a Linux neboli nijakým spôsobom zasiahnuté. To aj napriek tomu, že používajú rovnaký softvér. Akú rolu v tomto zohráva Európska komisia?

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Najmenší 5G smartfón má 5-palcový displej a nie je ani drahý

Na trhu so smartfónmi nájdete okrem gigantov, ako je Apple, Samsung a Xiaomi, aj malých výrobcov, ktorí sa snažia zaujať špecifické skupiny používateľov. Medzi takýchto výrobcov patrí napríklad Fairphone s konceptom udržateľných telefónov, alebo Unihertz, ktorý vyrába smartfóny pre používateľov so špecifickými požiadavkami.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Blokovanie reklám v YouTube má opäť novú podobu

Blokovanie reklám v YouTube bolo dlhú dobu možné jednoducho aj bez toho, aby ste si túto službu predplatili v prémiovej verzii. Oficiálnym spôsobom ako sa vyhnúť reklamám v tejto platforme je len pri zakúpenom predplatnom Premium, no mnohí túto nutnosť obchádzali blokátormi reklám. Adblokery však už dlhšiu dobu nefungujú v tomto zmysle ako kedysi, keďže známa platforma, ktorá spadá pod Google, zakročila.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Samsung Galaxy Watch Ultra: Konečne citeľné zlepšenia (RECENZIA)

Samsung Galaxy Watch Ultra sú najlepšie hodinky, aké Samsung doteraz vyrobil. Touto informáciou asi nikoho neprekvapíme, keďže výrobcovia to hovoria každý rok. V mnohých prípadoch však bývajú zmeny zanedbateľné a toto tvrdenie odznie skôr kvôli tomu, že je to nepísané pravidlo.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: