Google svoju aplikáciu Správy neustále vyvíja.

Dôkazom je postupné rozširovanie funkcií, či už v oblasti SMS správ alebo RCS.

Najnovšie si používatelia mohli všimnúť, že dvojriadkový dizajn textového poľa na písanie správy sa opäť zmenil na jednoriadkový. Postupné presúvanie prvkov pre usporiadanie tlačidiel vedie k tomu, aby bolo rozhranie čo najkompaktnejšie a zároveň prehľadné. Web 9To5Google priniesol porovnanie starého a nového dizajnu.

Ľudia skrátka oceňujú čistý dizajn a priveľa ovládacích prvkov ich môže pomýliť. Niektorí používatelia majú stále rozhranie s textovým poľom, ktoré je zarovnané doprava a tlačidlami „+“ a vstupom do galérie vľavo. Aktualizácia nového dizajnu tieto prvky presunie.

Starý a nový dizajn

Mnohí používatelia majú na klávesnici vyhradený samostatný kláves na zadávanie Emoji a nepotrebujú doplnkové tlačidlo aj v rozhraní aplikácie. Jednoriadkové pole zatiaľ nie je príliš rozšírené a Google mení aj spôsob, akým sa zobrazuje písaný text. Vykonané zmeny sa nijako nedotknú obvyklých 4 riadkov, ktoré máte na písanie správy bez toho, aby bolo nutné rolovať. Používatelia, ktorí píšu dlhšie správy tak nezískavajú priestor navyše.

Mnohým sa môže javiť SMS písanie ako zastarané, no podľa štatistík operátorov, a to nielen z Vianoc alebo Silvestra, ide o obľúbený spôsob komunikácie. Dá sa hovoriť o takzvanej istote.

Používatelia potrebujú odoslať správu či už z tlačidlového telefónu alebo smartfónu a chcú mať istotu toho, že ju používateľ dostane. Niežeby ju cez internetové komunikátory ako WhatsApp alebo Messenger nedostal. Takto sa nemusia zaoberať tým, ktorú sieť druhá strana používa.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.