Možnosť nahrávania hovorov nie je v Xiaomi smartfónoch dostupná už približne 5 rokov.

Smartfóny z dielne čínskej spoločnosti Xiaomi sa v minulosti vyznačovali viacerými užitočnými funkciami a vlastnými aplikáciami. Služby ako dialer, kontakty či správy v podobe natívnej aplikácie od výrobcu smartfónu tak v sebe skrývali funkcie ako skryté správy či možnosť nahrávania hovorov, čo sa však neskôr z telefónov odstránilo. Tieto funkcie tak z telefónov odišli približne v roku 2019, kedy Xiaomi začalo nahrádzať ich pôvodné aplikácie za alternatívy od Googlu.

Je nutné poznamenať, že nahrávanie hovorov so sebou prináša viacero regulácií a obmedzení najmä v regióne Európskej únie. Práve preto by táto funkcia nemala byť jednoducho dostupná a ak aj áno, s nahrávaním hovoru by museli súhlasiť obe strany komunikácie. Zdá sa však, že Xiaomi smartfóny túto funkciu v niektorých krajinách stále ponúkajú. Nie je však také jednoduché ju využiť.

Xiaomi aplikácie umožňujú nahrávanie hovorov

Keď si kúpite nový smartfón od Xiaomi, Redmi či POCO, predinštalovanou aplikáciou na komunikáciu prostredníctvom správ či hovorov je zvyčajne aplikácia od Googlu. Xiaomi aplikácie tak boli v minulosti nahradené a dnes ich v telefónoch až na niekoľko výnimiek nenájdete. V poslednej dobe sa do Xiaomi smartfónov vracia pôvodná aplikácia výrobcu na posielanie správ, dialer je však stále od Googlu.

Práve pri použití dialeru, teda aplikácie na uskutočňovanie hovorov od Xiaomi, je stále možné jednoducho nahrávať hovory. Ako informuje známy tester a vývojár známej custom ROM Xiaomi.eu Kacper Skrzypek, pri použití aplikácie je možné nahrávať hovory aj v globálnej ROM. Zároveň tu však platia obmedzenia určitých regiónov, v ktorých nie je možné hovory nahrávať. Aj napriek tomu existuje riešenie ako tieto obmedzenia obísť.

Krajiny, v ktorých nie je podľa Xiaomi možné nahrávať hovory, sú Španielsko, Francúzsko, Taliansko, Nemecko, Poľsko, Grécko, Česká republika a Rumunsko. Akonáhle však máte smartfón s globálnou ROM, dialerom od Xiaomi a nastaveným iným regiónom ako jedným z týchto, možnosť nahrávania hovorov sa vám zobrazí. V našom regióne, resp. celej Európskej únii však treba rešpektovať pravidlá a regulácie GDPR, kedy nahrávanie hovorov musí byť jasne odsúhlasené oboma stranami.

Zdroj: X (@kacskrz)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.