Predplatné s reklamami je v poslednom čase trendom a svoje o tom vie aj služba Apple TV+.

Streamovacie služby majú v porovnaní so štandardným televíznym programom viacero výhod. Ich obsah si môžete pozrieť kedykoľvek, vybrať si môžete zo širokej ponuky filmov a seriálov a najmä vás nebudú obťažovať žiadne reklamy. Tretia spomínaná výhoda však už neplatí všeobecne, nakoľko množstvo streamovacích služieb ako je Netflix, SkyShowtime a ďalšie, už predstavujú predplatné s reklamami. Tieto typy predplatného sú lacnejšie, čím si získavajú najmä predplatiteľov, ktorí chcú za filmy či seriály ušetriť.

Po tom, čo s predplatným s reklamami získal obrovský úspech Netflix, začali túto službu nasledovať aj ďalšie služby. A ako sa zdá, Apple TV+ bude ďalšou z nich. V súčasnosti už má byť Apple v štádiu rôznych diskusií o tom, či sa im takýto druh predplatného vyplatí.

Apple TV+ s reklamami by bolo lacnejšie

Služba Apple TV+ bola prvý raz spustená v roku 2019, keď bola dostupná za úvodný poplatok 5 amerických dolárov na mesiac. Neskôr sa však cena predplatného zvýšila a dnes stojí 10 amerických dolárov na mesiac, resp. 9,99 eura v našom regióne. Nie je pritom žiadnym tajomstvom, že táto služba má v porovnaní s konkurenciou problém získať nových predplatiteľov, pričom lacnejšie predplatné by mohlo byť tým správnym krokom.

Apple TVZdroj: Apple
Apple TV

Podľa posledných informácií sa mal tak Apple stretnúť s britskou ratingovou agentúrou a predmetom diskusií mali byť práve reklamy v službe Apple TV+. Táto agentúra v súčasnosti sleduje, koľko času predplatitelia strávia sledovaním filmov a seriálov v platforme, avšak zavedenie nového predplatného si vyžaduje ešte hlbší prieskum. Predplatné s reklamami teda nemusí byť otázkou najbližších týždňov či mesiacov, Apple na ňom môže pracovať oveľa dlhšie.

Lacnejšie predplatné by mohlo v rámci Apple TV+ umožniť predplatiteľom dostať sa k filmovému či seriálovému obsahu ešte lacnejšie. Služba od Applu má totiž voľnejšie pravidlá na zdieľanie účtov a jedno predplatné za 9,99 eura môže využívať aj 6 osôb, pričom nemusia bývať v jednej domácnosti. S lacnejším predplatným by to pre nich bolo ešte výhodnejšie.

Zdroj: androidauthority.com, macrumors.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.