Benefit zatiaľ nie je dostupný na Slovensku.

Microsoft oznámil, že predplatné Microsoft 365 Personal a Microsoft 365 Family po novom obsahuje aj ochranu súkromia cez VPN. Nová funkcia je dostupná prostredníctvom aplikácie Microsoft Defender, ktorá je k dispozícii pre zariadenia so systémom Windows, macOS, Android a iOS.

Je potrebné upozorniť, že funkcia VPN cez aplikáciu Microsoft Defender je aktuálne dostupná iba pre používateľov v USA, Veľkej Británii, Kanade a Nemecku. Microsoft však prisľúbil, že nový benefit bude postupne prinášať do ďalších krajín, takže sa skôr či neskôr dočkáme aj na Slovensku.

VPN, ktoré je k dispozícii pre predplatiteľov služieb Microsoft 365 Personal alebo Microsoft 365 Family, ponúka mesačný limit 50 GB dát. Funkcia šifruje váš internetový prenos a skryje vašu IP adresu pred ostatnými.

Microsoft uvádza, že aplikácia Defender pomáha chrániť vaše osobné údaje a zabezpečenie, keď ste vo verejnej Wi-Fi alebo nedôveryhodnej sieti, kde môžu byť vaše údaje a identita vystavené alebo ukradnuté. Funkciu môžete aktivovať jediným kliknutím a VPN automaticky vyberie najvhodnejší server.

Nová funkcia nie je plnohodnotnou konkurenciou pre platené VPN služby, nakoľko neponúka toľko možností. Služba od Microsoftu takisto nie je navrhnutá na streamovanie a obchádzanie regionálnych obmedzení. Ide však o užitočný benefit, ktorý odporúčame využívať, ak máte predplatné služby Microsoft 365 – samozrejme, keď bude k dispozícii aj na Slovensku.

Pripomeňme, že Microsoft ponúka zabudované VPN pripojenie aj v prehliadači Edge. K dispozícii je 5 GB dát mesačne a táto funkcia je už dostupná aj na Slovensku, pričom sa nevyžaduje predplatné služby Microsoft 365. Ako si aktivovať VPN zadarmo v prehliadači Edge, sa dozviete v tomto článku.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit