Gemini získa podporu pre rozšírenia aplikácií ako je Spotify.

O tom, že Gemini sa dá využívať už aj ako asistent v smartfóne, sme vás už informovali aj v našom predchádzajúcom článku. Pripojili sme k nemu aj návod na to, ako si Gemini nastaviť namiesto Google Asistenta vo vašom Android smartfóne a získať tak štandardného asistenta v telefóne spolu s AI odpoveďami. Zatiaľ je však tento asistent v štádiu rôznych vylepšovaní, ktoré z neho neskôr spravia plnohodnotného pomocníka v smartfóne.

Nie je ničím neznámym, že Gemini v súčasnosti podporuje aj rôzne rozšírenia na to, aby dokázal pracovať aj s aplikáciami ako je YouTube či Google Mapy. Najnovšie sa však dozvedáme, že aplikácia pre AI chatbota aj asistenta bude podporovať rozšírenie pre ďalšie aplikácie, medzi ktoré bude patriť aj Spotify.

spotify logoZdroj: raphaelsilva / Pixabay

Podporu Spotify v rámci rozšírenia pre Gemini odhalil portál Android Authority v kóde aplikácie. Podľa popisu rozšírenia by tak mal vedieť Gemini jednoducho v rámci príkazu prehrávať ako hudbu, tak aj podcasty. V súčasnosti to bez rozšírenia zatiaľ nie je možné, nakoľko po príkaze na prehranie hudby prostredníctvom Spotify vám Gemini odpovie, že zatiaľ túto úlohu nevie vykonať, no stále sa učí. Aj v rámci tejto odpovede teda napovedá, že možnosť prehrávania hudby cez Spotify bude možné.

Prečo je však podpora služby Spotify taká dôležitá? Spotify je známa streamovacia platforma, ktorú využíva množstvo ľudí. Gemini tak zatiaľ podporuje rozšírenia len pre aplikácie od Googlu, zatiaľ čo Spotify je konkurenčná služba. AI asistenta od Googlu tak zatiaľ viete využiť len na prehrávanie hudby prostredníctvom ich služby, ktorou je YouTube Music.

Rozšírenie pre Spotify však nie je jediné, ktoré bolo v posledných dňoch odhalené. Podľa všetkého tak Google pracuje aj na ďalších rozšíreniach, ktoré by mali zahŕňať Telefón, Google Home či iné aplikácie. Je ale pravdepodobné, že aplikácie od Googlu budú mať prednosť a budú dostupné skôr. Ak ste pritom zatiaľ Gemini ako asistenta v smartfóne doteraz nevyskúšali, odporúčame vám nasledovať náš návod ako na to.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.