Texty piesní si v Spotify pozriete aj bez toho, aby ste si predplácali prémiové predplatné.

Streamovacia služba Spotify sa snaží čoraz viac získať nových predplatiteľov prémiového predplatného. To na Slovensku stojí 6,49 eura pre jednotlivca, pričom služba sa dá využívať aj zadarmo. Má to však určité obmedzenia, medzi ktoré patria napríklad reklamy medzi piesňami, absencia funkcie počúvania offline a od mája tohto roku do služby v režime zadarmo nepatrí ani možnosť zobrazovať si texty piesní. Zdá sa však, že si Spotify uvedomilo, že nešlo o strategický krok a texty piesní vracia aj do predplatného zadarmo.

Možnosť zobrazovania textu piesní pritom konkurenčné služby ponúkali zadarmo a bol to prípad azda najväčšieho konkurenta Spotify, YouTube Music. Ako sa ale dozvedáme z najnovších informácií, Spotify už čoskoro sprístupní texty piesní zadarmo, nie teda len pre predplatiteľov prémiovej služby.

spotifyZdroj: tomasi / Pixabay

Zmena by mala trvať niekoľko týždňov. Tak, ako sa teda texty piesní postupne zo služby vypínali v rámci predplatného zadarmo, tak aj postupne začnú prichádzať. Je však nutné spomenúť, že Spotify nikdy texty piesní neobmedzilo úplne pre používateľov bez predplatného Premium, možnosti však boli výrazne obmedzené a texty sa zobrazovali len pri menšom počte piesní. Rovnako však záležalo aj na verzii aplikácie, v ktorej ste si chceli texty zobraziť, v aplikácii pre počítače sa zobrazovali vo väčšej miere.

Na nedávnej konferencii navyše CEO Spotify prezradil, že ich prioritou je vylepšovanie služieb bez poplatku. Je teda možné, že návrat textov piesní do programu bez poplatku nie je jedinou zmenou, ktorú v blízkej dobe uvidíme. Niektoré vylepšenia by sa mohli objaviť v neskorších mesiacoch, čo odznelo aj na konferencii.

Vylepšovanie Spotify bez predplatného Premium nie je ale jedinou zmenou v portfóliu služby. Len nedávno bol totiž oznámený nový typ predplatného s názvom Deluxe, ktorý má sľubovať lepšiu kvalitu zvuku. Tento typ predplatného je však zatiaľ v štádiu prípravy a tak skoro ho využívať nebude možné.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.