Windows 11 si môžete ponechať, no s dizajnom predchádzajúcej verzie.

Ide o pomerne rizikový krok, pretože potrebujete na to ďalšiu aplikáciu, ktorá urobí zásahy do systému. Sčasti ale neprináša nič, čo by systém samotný už nemal. Ide najmä o aktiváciu, prípadne úpravy v existujúcich funkciách. Tie nemusia naplniť vaše očakávania, keďže modifikovať hotový systém je rozsiahla činnosť. Doplnok RevertSV urobí túto prácu za vás, hoci na zmenu dizajnu nového systému existuje viacero doplnkov.

Je to podobné ako pri zmene ponuky Štart na niektorý z iných vizuálov. Tu však hovoríme o špecializovanom softvéri, ktorý dokáže si načítať systémové vlastnosti a umiestniť ich do vlastného návrhu tejto ponuky. Vo väčšine prípadov býva dostupná aj originálna ponuka Štart, ktorá bola vyrobená pre konkrétny operačný systém. S takouto zmenou sa nestretávame prvýkrát pri Windows 11, ale už od čias Windows XP.

Princípom softvéru RevertSV je obnoviť vzhľad systémových súčastí, ako sú Nastavenia, Prieskumník, prípadne centrum oznámení alebo Panel úloh. Je celkom zrejmé, že nebudú redizajnované všetky oblasti systému. Vydávanie nových verzií Windows 11 môže zapríčiniť čoraz častejšiu nekonzistenciu doplnku RevertSV. Ten nebude môcť reflektovať všetky nové súčasti, ak nebude aktualizovaný.

Vyskúšať si ho môžete aj vy a dá sa stiahnuť z internetového archívu. To je predzvesť toho, že s ďalšími aktualizáciami doplnku to nevyzerá ružovo. Pred inštaláciou doplnku odporúčame si pozrieť video, ktoré ukazuje, čo všetko sa mení a ako funguje inštalácia tejto súčasti do systému.

Zdroj: Come on Windows YouTube

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.