Dokážu nové funkcie obhájiť vyššiu cenu?

Google sa pripravuje na uvedenie novej generácie smartfónov Pixel, ktoré budú na blížiacej sa udalosti Made by Google sprevádzať aj nové hodinky série Pixel Watch 3. Spoločnosť však pracuje aj na novom set-top-boxe, ktorý by mohol v budúcnosti celkom nahradiť doterajšie zariadenia Chromecast. Prvé zmienky o tejto malej krabičke pre televízory sa začali objavovať ešte v apríli tohto roka, pričom už teraz je známe, že ponesie označenie Google TV Streamer

Chromecast s Google TV bol uvedený v roku 2020, avšak toto malé zariadenie na tom nebolo príliš dobre ani z pohľadu úložiska a ani výkonu. Google sa tieto problémy snažil zmierniť aktualizáciami, a tie priniesli želané ovocie. Teraz sa však zdá, že spoločnosť sa už nebude spoliehať na ďalšie aktualizácie existujúceho hardvéru pre televízory, pretože pripravuje skutočný „upgrade“ s vylepšeným hardvérom a novým ovládačom. Toto všetko by malo podľa portálu Dealabs v Európe stáť 119,99 eur.

Chromecast s Google TVZdroj: GizChina
Chromecast s Google TV

V nadväznosti na doterajšie správy je zrejmé, že zverejnená cena nie je síce najvyššia, avšak je podstatne vyššie, než tá, za akú sa predáva základný model Chromecast 4 vo Full HD verzii. Google Streamer sa tak bude v Európe predávať oproti základnému Chromecastu za viac ako dvojnásobok a zároveň bude o približne 50 eur drahší než 4K verzia.

Google TV StreamerZdroj: 9to5google
Google TV Streamer

Ak porovnáme, že základný Chromecast 4 sa predáva za približne 50 eur a 4K verzia za približne 70 eur, tak nárast ceny je značný, ale výsledná cena v porovnaní s Apple TV nie je vôbec vysoká.

Niektoré zdroje dokonca naznačujú, že Google Streamer bude predstavený už 6. augusta, ale k prvým zákazníkom sa dostane až 24. septembra. Toto oneskorenie pravdepodobne priamo súvisí aj s veľkým uvedením noviniek, ktoré prebehne už 13. augusta 2024. Predsa len smartfóny a hodinky Google Pixel majú pred krabičkou k televízorom prednosť. 

Zdroj: Dealabs

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.