TOP model bude k dispozícii v štyroch farbách.

Google 13. augusta predstaví novú generáciu Pixel smartfónov, ktorá bude obsahovať štyri modely, vrátane skladacieho telefónu Pixel 9 Pro Fold a troch modelov Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL. Google taktiež pripravuje viacero zaujímavých noviniek zo sveta inteligentných hodiniek a softvéru. Séria nových Pixel telefónov je pomerne dlhý čas predmetom rôznych únikov a špekulácií, avšak nedávno sa k nim pridali aj ceny tohto kvarteta, ktoré sú pomerne “zaujímavé”. Dôležitý je fakt, že priamym nástupcom modelu Pixel 8 Pro je model Pixel 9 Pro XL, ktorého cena v roku 2024 narastie minimálne o 100 eur.

Ak si však budete vyberať svoj nový telefón zo série Pixel 9, tak nezabudnite na to, že základným a zároveň najmenším modelom je Pixel 9. Približne rovnako veľký bude nový model Pixel 9 Pro, ktorý bude mať aj väčšie dvojča v podobe modelu Pixel 9 Pro XL. Tohtoročnú nádielku smartfónov spoločnosti Google bude uzatvárať najväčší model v ponuke, ktorým bude skladateľný Pixel 9 Pro Fold.

Všetko naznačuje tomu, že Google tento rok predstaví jeden z najočakávanejších Android telefónov, ktorým je spomínaný Pixel 9 Pro. Ide totižto o pomerne kompaktný telefón s rozmermi základného modelu Pixel 9 a vlajkovou výbavou, ktorá bola v prípade Pixel telefónov výhradne súčasťou modelov Pro (tie budú v roku 2024 nahradené modelom Pro XL).

Aj preto poteší nový leak, ktorý sa týka práve modelu Pixel 9 Pro. Portál AndroidHeadlines zverejnil sériu renderov, ktorá odhaľuje nielen dizajn tohto telefónu, ale aj jednotlivé farebné verzie. Už na prvý pohľad je vidieť dizajn v “iPhone štýle” s novým oválnym ostrovčekom s fotoaparátmi na zadnej strane zariadenia. Pixel 9 Pro sa okrem toho podobá na svojich súrodencov.

Pixel 9 Pro bude vybavený novým čipsetom Tensor G4 od Googlu a bude mať až 16 GB RAM, 50 Mpx hlavný fotoaparát, 48 Mpx fotoaparát s ultraširokouhlým objektívom a 48 Mpx fotoaparát s teleobjektívom. V ponuke budú farby Obsidian, Hazel, Porcelain a Rose, ktoré zachytáva nová séria renderov (galérie sú usporiadané v poradí farieb zhora nadol).

Zdroj: AndroidHeadlines

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.