Služba Disney+ nie je jediná, ktorá upravuje svoje ceny a to smerom nahor.

Podľa webu CNBC bude od polovice októbra väčšinu predplatných programov pre Disney+, Hulu, ESPN+ stáť o 1 či 2 USD za mesiac viac. Najvyššie zdražovanie bude v predplatných pre Hulu, ktoré budú obsahovať aj živé vysielanie. Za tie si bude treba mesačne priplatiť až o 6 dolárov viac. Zatiaľ nie je jasné, ktorých trhov sa bude zdraženie týkať, no skôr či neskôr úprava cien dorazí aj na Slovensko.

Štandardné predplatné služby Disney+ bude stáť 9,99 USD mesačne. Prémiové predplatné bude stáť o 6 dolárov viac. Na Slovensku je cena služby 9,99 eur mesačne alebo 99,90 eur pri ročnej platbe vopred.

Spoločnosť Disney+ sa snaží primäť používateľov na predplatné viacerých balíkov. K dispozícii sú rôzne kombinované balíky viacerých streamovacích služieb, čím môže používateľ ušetriť až 38 %. Je to však závislostí na to, aký veľký a typ balíku si objedná.

Toto zlučovanie môže dávať zmysel najmä používateľom, ktorí si platia viacero video služieb a sú ochotní prejsť na služby pod krídla Disney+ a spolupracujúcich spoločností. V tejto chvíli už nemá zmysel polemizovať o tom, či sa s predplatné s reklamami dostatočne dobre ujme medzi zákazníkov.

Streamovacie služby sa vo svete poučili z úspechu Netflixu a tak prešli aj ostaté na model s reklamami. Stále však nechávajú voľný priestor zákazníkom, ktorí chcú predplatné bez reklamného obsahu. Ten býva ale výrazne drahší a tak je pre mnohých motiváciou strpieť reklamy.

Podľa našich zistení aj v rámci rôznych streamovacích služieb na Slovensku je jedným zo spôsobov, ako ušetriť, platiť ročné predplatné. Ak to služba umožňuje, máte možnosť ušetriť. Tak ako vo vyššie uvedenom príklade s Disney+, čím pri ročnej platbe ušetríte 18 % a máte dva mesiace zadarmo.

Zdroj: CNBC

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.