Tentokrát prinášame výber zaujímavých webstránok, ktoré sa venujú pretváraniu interiéru a exteriéru.

 

goodshome_vyd2016_5_nowat

www.goodshomedesign.com

Ak aj vy patríte medzi domácich kutilov a dokážete sa nadchnúť pre nekonvenčné veci, táto stránka sa pre vás stane veľkou inšpiráciou. Nápady pozbierané z rôznych kútov sveta sú zatriedené do prehľadných kategórií, nazvaných podľa miestností v dome a doplnené o detailné fotografie. Nájdete tu skvelé tipy ako napríklad ozvláštniť vašu spálňu jedinečnou maľbou na stene, prekvapiť hostí veselým výberom záchodovej dosky, či len netradične rozmiestniť postele vašich ratolestí, čím dostane detská izba úplne nový rozmer. Pre tých zručnejších je tu sekcia DIY (Do It Yourself), vďaka ktorej budete vedieť, ako postupovať v prípade, že sa sami chcete pustiť do pretvárania vecí. Čo tak zužitkovať starý televízor, ktorý doposiaľ zapadal v pivnici prachom a zmeniť ho na peleštek pre vaše domáce zvieratko?

 

outdoor_vyd2016_5_nowat

www.outdoortheme.com

Už z názvu stránky možno zistiť, že tentoraz budeme skrášľovať exteriér. Je len na vás, či sa rozhodnete pre redizajn vašej terasy, chodníka alebo dáte prednosť skôr menším zmenám vášho okolia pomocou zaujímavého záhradného nábytku či unikátnych záhradných doplnkov. Tie si podľa inštrukcií webu môžete svojpomocne zhotoviť, čím vdýchnete dovtedy nevyužitým a nepotrebným veciam nový život. Presvedčte sa na vlastné oči, čo vznikne, keď umiestnite kvety alebo kaktusy do hrdzavej klietky a zavesíte ju na vašu verandu. Skúste postaviť veľké zrkadlo na isté miesto vo vašej záhrade, výsledný efekt vás očarí. Oživte rozbitý črepník, premeňte starú vaňu, nenosené lodičky či gumáky na jedinečné a neprehliadnuteľné dekorácie vašej záhrady. Stačí sa len tým množstvom nápadov preklikať.

inmyownstyle_vyd2016_5_nowat

www.inmyownstyle.com

Veľmi podnetný blog vedie istá pani menom Diana. Jej kreatívne nápady plné farieb, zanietenosti a lásky k veciam zahrejú a zútulnia každý domov. Jednoduché, finančne nenáročné „urob si sám“ inšpirácie zvládne skutočne ktokoľvek. Posadili ste si bylinky do črepníkov a chceli by ste ich označiť popisom? Čo tak to urobiť vkusne a netradične? Pani Diana prichádza hneď s niekoľkými tipmi, ako na to. Radi by ste si spríjemnili večerné posedávanie na lavičke alebo terase tlmeným svetlom? Tu správnu atmosféru si môžete navodiť, napr. pomocou sklenených nádob, ktoré predtým natriete vami vybranou farbou, do vnútra vložíte zapálenú sviečku a zavesíte ju pomocou upevnenej retiazky ako lampáš. Blog In my own style je dôkazom toho, že radosť z ručne vyrobených dekorácií je vždy dvojnásobná.

 

stylybyvania_vyd2016_5_nowat

www.styly-byvania.blogspot.sk

Rozmýšľate, v akom štýle budete zariaďovať váš byt či dom? Ako ho zariadiť tak, aby všetko ladilo a odzrkadľovalo tú správnu atmosféru? Dizajnérka Eva Stalder vás svojím blogom Living Styles istotne navnadí na experimentovanie. Na jej stránkach nájdete inšpiráciu z rôznych krajín, prípadne si môžete prečítať príbehy majiteľov slovenských príbytkov po ich zrekonštruovaní. Keď sa už aj vy rozhodnete pre zmenu, stačí, ak si vyberiete v akom duchu sa bude niesť váš novozariadený domov. Bude to stredomorský pobrežný štýl, severský prímorský, vidiecky provensálsky či koloniálny karibský štýl bývania? Okrem rád bytovej dizajnérky tu objavíte niekoľko užitočných tipov a odkazov na linky, kde si jednotlivé kúsky štýlového nábytku a bytových doplnkov môžete zakúpiť, prípadne si vlastný online návrh bytového interiéru necháte vytvoriť priamo z rúk profesionálov.

 

renovujeme_vyd2016_5_nowat

www.renovujeme.sk

A nakoniec tu máme blog o rekonštrukcii bytu, ktorý vás prevedie všetkými činnosťami, ktorým sa pri renovovaní vášho domova pravdepodobne nevyhnete. Praktické tipy a triky vám poradia, napríklad aj to, ako čo najrýchlejšie odstrániť nežiadúce nátery zo starých kusov nábytku, ako drevo namoriť tak, aby svojimi farebnými tónmi ladilo k okoliu, ako čo najlepšie umiestniť osvetlenie v miestnosti tak, aby vás zbytočne nerušilo, ale pritom dostatočne miestnosť osvetľovalo, prípadne ako čo spraviť inak, aby ste vo svojej izbe získali nejaký ten priestor navyše. Pre tých zručnejších je tu niekoľko návodov ako opraviť pokazené poistky, vypínače a vodiče. Všetky rady a odporúčania sú prehľadne zatriedené do jednotlivých kategórií. Tak čo, ide sa renovovať?

Ďalšie tipy

www.kivvi.sk – Blog dvoch mladých slovenských architektiek, ktoré sú dôkazom toho, že fantázii a kreativite sa medze nekladú. Čo tak využiť hračky z detstva a vytvoriť z nich štýlové kvetináče, stojany na zubné kefky alebo vešiaky do detskej izby?

www.interierdetail.wordpress.com – Stránka, ktorá vás hneď po jej otvorení núti preklikávať sa príspevkami ďalej a ďalej. Blog ponúka všehochuť z oblasti interiérového dizajnu.

www.borovicovynabytok.sk – Na tomto blogu sa  dozviete všetko o dreve, drevotechnike, nábytku z dreva, ako aj o starostlivosti oň.

Značky: