Konečne ich uvidíte priamo v systémovom kalendári.

Aplikácia Pripomienky od Applu sa počas posledných rokov výrazne zlepšila a dnes ide o plnohodnotný nástroj na správu úloh a pripomienok. Aplikácia ponúka viacero pokročilých funkcií, ako sú pripomienky, ktoré sa aktivujú na základe vašej aktuálnej polohy.

Aj napriek tomu však tomuto nástroju chýbala funkcia, ktorú konkurenčné nástroje ponúkajú a medzi používateľmi je obľúbená – zobrazovanie pripomienok priamo v systémovom kalendári.

Apple Pripomienky túto funkciu doteraz neponúkali, avšak situácia sa zmení s príchodom operačného systému iOS 18. V redakcii ho aktuálne testujeme a jednou z noviniek, ktoré sme si okamžite obľúbili, je práve prepojenie aplikácií Apple Pripomienky a Kalendár.

Apple Pripomienky v aplikácii Kalendár v iOS 18Zdroj: TOUCHIT
Apple Pripomienky v aplikácii Kalendár v iOS 18

V praxi to funguje jednoducho a prirodzene. Vytvorené pripomienky vidíte v aplikácii Kalendár. Môžete si nastaviť, aby sa zobrazovali aj dokončené pripomienky, alebo, aby sa tie automaticky skryli.

Novinkou je aj to, že pripomienky si môžete po novom vytvoriť priamo cez Apple Kalendár. Stačí sa v hornom riadku prepnúť medzi režimom vytvorenia udalosti a vytvorenia pripomienky.

Systém iOS 18 je aktuálne dostupný iba v beta verzii. Finálna verzia pre širokú verejnosť by mala byť dostupná koncom septembra.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit