Rovnaká ikona, všestrannejšie využitie.

Pokiaľ používate službu Fotky Google, čoskoro by ste si mali všimnúť menšiu, ale pomerne užitočnú zmenu v mobilnej aplikácii pre Android a iOS.

Google totiž začal sprístupňovať novú funkciu s názvom Collections (Kolekcie), ktorá v mobilnej aplikácii nahradí obrazovku Knižnica. Túto zmenu si nemusíte na prvý pohľad ani všimnúť, nakoľko ikona a jej umiestnenie ostávajú bez zmeny.

Nová funkcia Kolekcie však ponúkne všestrannejšie využitie ako doterajšia obrazovka Knižnica. Google vysvetľuje, že dôvodom pre túto zmenu bola snaha uľahčiť používateľom vyhľadávanie obsahu vo Fotkách Google. V rámci novej obrazovky Kolekcie nájdete vaše albumy, zdieľané albumy a automaticky vytvorené kolekcie fotiek konkrétnych ľudí, dokumentov a miest.

Funkcia takisto ponúkne nové skratky pre rýchle vyhľadávanie nedávno alebo často používaných skupín fotografií a rýchly prístup k ďalším funkciám, ako sú archivované, uzamknuté alebo vymazané fotky či videá. Na obrazovku Kolekcie sa presunuli aj kategórie, ako sú screenshoty, videá a obľúbené položky. Tieto kategórie sa v aktuálnom dizajne nachádzajú na obrazovke Hľadať.

Google oznámil, že Kolekcie začal sprístupňovať všetkým používateľom mobilných aplikácií pre Android a iOS. Znamená to, že táto zmena sa čoskoro prejaví aj vo vašom telefóne. Môže to však potrvať niekoľko dní až týždňov.

Fotky Google dostali novú funkciu KolekcieZdroj: Google
Fotky Google dostali novú funkciu Kolekcie

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit