Bitcoin sa dá ukladať do ďalšej bezpečnej peňaženky.

Firma Proton, ktorú mnohí poznajú podľa emailovej služby, spustila peňaženku Proton Wallet na ukladanie tejto kryptomeny. Má ísť o jednoduchý spôsob, ako posielať BTC medzi používateľmi. Na registráciu potrebujete emailovú adresu tejto služby, čo je zároveň pointou jednoduchosti. Namiesto neustáleho kopírovania a vkladania pre človeka neprehľadnej bitcoinovej adresy, budete používať emailovú adresu.

Ide o peňaženku s otvoreným zdrojovým kódom, ktorú si spravujete vy sami (self-custody). Všetky kľúče ku kryptomenám sú len vaše, avšak z pohľadu bezpečnosti máme mierne pochybnosti pri identifikácii podľa emailov. Nič vám však nebráni založiť si novú emailovú schránku, ktorá nebude niesť vaše znaky.

proton wallet ukazka rozhraniaZdroj: Proton AG

Peňaženku zatiaľ nemajú možnosť využiť všetci, avšak môžete sa pripísať na zoznam ľudí, ktorí majú o túto funkciu záujem. Proton vás bude v prípade dostupnosti pre vaše konto kontaktovať na zadanej emailovej adresy. Na urýchlenie procesu sa dá použiť účet typu Visionary, ktorý však stojí stovky dolárov. Peňaženka predstavuje dobrý spôsob, ako mať bezpečne uložený Bitcoin.

Používatelia, ktorí sa v tejto oblasti príliš neorientujú, majú možnosť využívať produkt overenej služby namiesto toho, aby podľahli scamom na internete. Okrem toho existuje aj peňaženka Trust Wallet, ktorá je kompatibilná s dApps, Binance a viac ako 100 blockchainami. Je skutočne univerzálna a tiež je to self-custody peňaženka. Odporúčame ju vyskúšať, je zadarmo a môžete ju používať ihneď.

Zdroj: Proton

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.