Svoj účel plní iba čiastočne.

Google spoločne s uvedením smartfónov série Pixel 9 (Pro), smart hodiniek Pixel Watch 3 a slúchadiel Pixel Buds Pro 2 na slovenský trh spustil na Slovensku aj obchod Google Store. Ten v mnohých krajinách umožňuje používateľom kúpiť si produkty priamo od Googlu. Slovenská verzia obchodu však tento účel neplní.

Slovenský Google Store funguje iba ako informačný portál. Obsahuje informácie o všetkých Google produktoch, ktoré sú oficiálne dostupné, resp. budú v predaji na slovenskom trhu. Aktuálne ide o nové zariadenia, ktoré sú spomenuté v úvode článku, a o starší smartfón Pixel 8a. Ten bol predstavený v máji tohto roka a debutoval aj na českom trhu.

K dispozícii je aj sekcia s príslušenstvom pre všetky produkty.

Odkazuje na partnerských predajcov

V slovenskej verzii obchodu Google Store si môžete pozrieť informácie o jednotlivých produktoch vrátane technických špecifikácií. Google Store takisto obsahuje odkazy na webové stránky partnerských predajcov – na obchody Alza.sk a NAY/Datart a na web operátora O2. Ten má aktuálne exkluzivitu na Google produkty.

Ostatných operátorov som požiadal o vyjadrenie, či aj oni plánujú zaradiť Google produkty do svojho portfólia. Keď sa mi vyjadria, budem o tom informovať v samostatnom článku. Lokálne zastúpenie Googlu mi však na otázku rozširovania partnerov o ďalších operátorov dalo pomerne jasnú odpoveď:

„V tomto momente nemáme ohľadom nových partnerov čo oznámiť,“ povedala Iva Fialová, komunikačná manažérka spoločnosti Google pre Čechy a Slovensko.

Slovenský Google StoreZdroj: TOUCHIT
Slovenský Google Store

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit