Zamedzí nepríjemnostiam počas navigovania do cieľa.

Navigačná aplikácia Waze od roku 2013 patrí Googlu, ktorý ju získal za 1,3 miliardy dolárov. Počas rokov sme boli svedkami viacerých vykrádaní aplikácie Waze v prospech aplikácie Mapy, čo sa vzhľadom na úroveň niektorých funkcií prvej menovanej dalo očakávať. Po získaní aplikácie Waze sa dokonca očakávalo, že Google túto aplikáciu časom vypne a ponechá si iba posilnenú verziu vlastných Máp, ale to sa našťastie nestalo. Aj keď Google počas viac ako desiatich rokov používal Waze ako pokusné laboratórium na vytvorenie niekoľkých funkcií pred ich presunom do Máp Google, medzi týmito dvoma aplikáciami je predsa len rozdiel.

Mapy Google sa počas rokov dostali do stavu, kedy ponúkajú všemožné funkcie pre vodičov, turistov alebo cestujúcich do práce, bez ktorých si nevieme predstaviť ani pobyt v cudzom meste, avšak Waze je stále veľmi obľúbená aplikáciou obrovského množstva vodičov. Obrovskej popularite sa teší aj kvôli špecifickému zameraniu na informácie o premávke na cestách pomocou crowdsourcingových informácií kombinovaných s údajmi v reálnom čase. 

Portál PhoneArena informuje že Waze nedávno vydal štyri aktualizácie, ktoré sa do aplikácie dostali v priebehu iba troch týždňov. Aktuálna verzia má označenie 4.107 a je teraz dostupná pre iOS a CarPlay. Práve táto verzia je dôležitá predovšetkým kvôli odstráneniu chyby, ktorá má negatívny dopad na presnosť výpočtu dojazdu do cieľa (ETA).

Waze navigáciaZdroj: Waze

Aktuálna chyba bráni aplikácii používať dopravné podmienky v reálnom čase pri výpočte odhadovaného dojazdu do cieľa. Mohlo sa teda stať, že používateľ aplikácie Waze mohol odísť v odporúčanom čase, no aj tak do cieľa dorazil neskoro. Tu však nie je pochýb, že by nešlo o softvérovú chybu, ktorú teraz opravuje najnovšia verzia aplikácie Waze pre iOS. Zároveň ide o jedinú poznámku k vydaniu aktualizácie.

Do Waze však prichádzajú ďalšie nové funkcie, ako napríklad včasné upozornenie na zmenu rýchlostného limitu, čo v prípade zníženia rýchlosti môže vodičov zachrániť od vysokej pokuty. V každom prípade si skontrolujte, či máte nainštalovanú najnovšiu dostupnú verziu Waze pre iOS, aby ste do cieľa vždy dorazili načas.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.