Jeho výtvor bol vraj príliš realistický.

Produkty technologických gigantov sú inšpiráciou pre tisíce dizajnérov na celom svete. Tí vo svojom voľnom čase tvoria dizajny toho, ako by mohla vyzerať ďalšia generácia obľúbeného smartfónu a prípadne aj úplne nová kategória týchto zariadení.

Jedným z takýchto dizajnérov je aj Antonio De Rosa, ktorý na sociálnej sieti X.com a na svojom webe adrstudio.io zverejňuje rôzne koncepty a dizajny. De Rosa nedávno zareagoval na množstvo špekulácií o pripravovanom iPhone Air a vytvoril koncept skladacieho iPhonu, ktorý si môžete pozrieť TU.

Dizajnér vytvoril koncept skladacieho iPhonu, ozvali sa mu právnici AppleZdroj: adrstudio.io
Dizajnér vytvoril koncept skladacieho iPhonu, ozvali sa mu právnici Apple

Jeho výtvor vzbudil pozornosť právnikov

Pravdepodobne ani on však nečakal, akú bude mať jeho výtvor odozvu. Ozvali sa mu totiž právnici Applu, ktorí ho upozornili na to, že jeho výtvory sú v niektorých prípadoch až príliš realistické a môžu tak spôsobiť zmätok medzi používateľmi:

„Apple oceňuje vašu kreativitu a nadšenie pre spoločnosť a vo všeobecnosti nemá námietky voči vašej webovej stránke alebo dizajnom, ale v prípade niektorých stránok/dizajnov sa Apple obáva, že môžu vyzerať príliš reálne a v skutočnosti môžu spôsobiť zmätok u spotrebiteľov. Namiesto toho, aby sme od vás požadovali úplné odstránenie alebo zmeny dizajnov, radšej by sme sa porozprávali o tomto probléme a v ideálnom prípade našli rozumné riešenie, ktoré bude vyhovovať všetkým,“ píše sa v emaile od právnika Applu.

Koncept skladacieho iPhonu od De Rosu si môžete pozrieť aj v krátkom videu:

Zdroj: cultofmac, X.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit