Nové vydanie časopisu TOUCHIT už nájdete vo vašej obľúbenej predajni tlače. Naši predplatitelia môžu aktuálne vydanie čítať tiež cez mobilnú aplikáciu.

Ak ste predplatiteľ, máte prístup do mobilnej aplikácie zadarmo. Aktivujte si aplikáciu tu.

Zdroj: TOUCHIT

V tomto vydaní sme sa zamerali na kľúčové témy, ktoré vám prinesú nové poznatky a inšpiráciu pre váš technologický život.

Jedným z najväčších ťahákov tohto vydania je článok o ére AI počítačov, ktorá už nie je len hudbou budúcnosti, ale realitou, ktorá prichádza rýchlejšie, než by sme si mohli predstaviť. Zistíte, ako sa technológie umelej inteligencie dostávajú do našich domácností, pracovísk a dokonca aj do našich vreckových zariadení.

Pre milovníkov fotografie máme pripravený špeciálny článok o najlepších portrétových fotografiách, ktoré dokážete zachytiť pomocou dobre vybavených smartfónov. Predstavíme vám telefóny, ktoré posúvajú hranice mobilnej fotografie vďaka spolupráci so špecializovanými fotografickými štúdiami a umelou inteligenciou. Portréty, ktoré vytvoríte, budú vyzerať ako z profesionálneho ateliéru a zaručene upútajú pozornosť vášho okolia.

V sekcii AUTO-MOTO vás zavedie náš redakčný tím na testovacie jazdy s autonómnym autom vybaveným najnovšími komponentmi od spoločnosti Bosch.

Keďže sa blíži začiatok školského roka, pripravili sme pre vás špeciálnu rubriku Back to school. Vyberáte notebook, tablet alebo smartfón pre školáka či študenta? Poradíme vám, na čo sa zamerať pri výbere zariadení, ktoré zvládnu všetky školské výzvy. Okrem toho vám ukážeme, aké športové slúchadlá s atraktívnym dizajnom a skvelým zvukom si môžete zaobstarať, aby ste boli v škole aj mimo nej stále v pohybe. Nechýbajú ani tipy na softvér zadarmo, ktorý pomôže pri učení a domácich úlohách, a tiež prehľad najlepších AI pomocníkov pre školákov, ktorí vám zjednodušia prípravu na vyučovanie.

V neposlednom rade sa v tomto čísle venujeme aj otázke bezpečnosti online, ktorá je v dnešnom digitálnom veku viac než aktuálna. V článku o nebezpečenstve cookies sa dozviete, aké riziká vám hrozia, ak podceníte ich dôležitosť a čo všetko sa dá získať z vašej digitálnej stopy.

V súťaži môžete vyhrať mikrofón SPC Gear či PC skriňu Endorfy. Zapojte sa do našich mesačných súťaží tu.

Nové vydanie TOUCHIT 7-8/2024 už nájdete v každom dobrom novinovom stánku. Najlepšou cestou, ako sa dostať k časopisu je predplatné>>

V najnovšom čísle sme pre vás pripravili výber fascinujúcich článkov, ktoré vás vtiahnu do sveta moderných technológií a inovácií:

Najlepšie portrétové fotografie s HONOR 200 a 200 Pro

Prelomte hranice mobilnej fotografie! S novými modelmi HONOR 200 a 200 Pro, ktoré sme mali možnosť otestovať, prichádza revolúcia v portrétovej fotografii. V spolupráci s odborníkmi zo špecializovaného štúdia a podporou umelej inteligencie prinášajú tieto smartfóny úžasné portréty, ktoré zaručene upútajú pozornosť. Zistite, ako môžete aj vy zachytiť profesionálne zábery priamo z ruky.

Éra AI počítačov je tu: Ste pripravení?

Umelá inteligencia už nie je len budúcnosťou, je tu a teraz. V tomto vydaní sa venujeme novým procesorom a počítačom od gigantov ako AMD, Intel a Qualcomm, ktoré sú optimalizované na využitie AI. Preskúmame, čo to znamená pre vývoj technológie a ako AI formuje naše digitálne prostredie. Zistíte tiež, prečo podpora slovenčiny v AI ešte zaostáva a aké sú dôsledky pre náš trh.

Copilot+ PCZdroj: Microsoft
Copilot+ PC

Kremíková fotonika: Technológia budúcnosti

Kremíková fotonika – niečo, čo môže znieť ako sci-fi, sa stáva realitou. V našom článku sa pozrieme na to, ako táto technológia, ktorá začala s optickými vláknami, teraz poháňa najpokročilejšie systémy umelej inteligencie. Spoznajte, ako kremíková fotonika mení svet akcelerácie výpočtových centier a čo to znamená pre budúcnosť výpočtovej techniky.

Zdroj: Unsplash.com

Autonómne auto s komponentmi od Bosch: Jazda do budúcnosti

Aké je to jazdiť v aute, ktoré sa riadi samo? Navštívili sme centrálu spoločnosti Bosch v nemeckom Stuttgarte, aby sme si vyskúšali autonómne vozidlá priamo v teréne. V našom článku sa s vami podelíme o zážitky z jazdy, rozhovory s vývojármi a zhodnotíme, kde sa momentálne nachádza vývoj autonómnych áut v Európe.

AI pomocníci pre školákov: Nástroje novej generácie

Umelá inteligencia sa čoraz viac udomácňuje aj v školách. Predstavíme vám nástroje, ktoré môžu študenti využiť pri tvorbe textov a obrázkov, a zároveň sa pozrieme na to, ako učitelia reagujú na prácu, ktorá nesie rukopis AI. Tento článok vám ukáže, ako môže AI pomôcť zefektívniť vzdelávací proces a pripraviť novú generáciu na digitálnu budúcnosť.

Fotomobily, smartfóny strednej triedy a skladačky: Čo si vybrať?

Naša redakcia testovala tie najnovšie smartfóny, vrátane vlajkových lodí od Huawei, OPPO, POCO, Sony a Samsungu. V cenovom rozpätí od 599 do 1499 eur vám prinášame prehľad, ktorý vám pomôže rozhodnúť sa, ktorý telefón je pre vás najvhodnejší. Skladačka Z Flip6 od Samsungu je len jednou z noviniek, ktoré stojí za to objaviť.

CrowdStrike a letné kybernetické incidenty: Ako aktualizácie môžu škodiť?

V lete sme boli svedkami vážneho incidentu, ktorý ovplyvnil fungovanie letísk, nemocníc a obchodov. Čo sa stane, keď aktualizácie spôsobia viac škody než úžitku? V tomto článku analyzujeme, ako CrowdStrike ovplyvnil kritické infraštruktúry a aké ponaučenia z toho vyplývajú pre budúcnosť kybernetickej bezpečnosti.

Nezmeškajte toto vydanie plné inšpirácie, inovácií a technologických trendov. Prečítajte si ho ešte dnes a buďte o krok vpred! Nové vydanie TOUCHIT 7-8/2024 už nájdete v každom dobrom novinovom stánku. Najlepšou cestou, ako sa dostať k časopisu je predplatné>>

Značky: