Modelový rad Redmi Note 14 je každou generáciou stále lepší.

Séria smartfónov Redmi Note 14 sa už pomaly blíži do finále príprav. Jej predstavenie prebehne totiž už čoskoro a očakáva sa, že v Číne by sa mohli objaviť už v septembri či októbri. Globálne predstavenie pochopiteľne prebehne neskôr, keďže táto séria smartfónov býva v Európe zvyčajne novinkou začiatku roka. Už teraz sa však rozpráva o pätici telefónov prichádzajúcich na globálny trh, ktoré by mohli byť predstavené v januári.

Jedným z týchto smartfónov bude aj Redmi Note 14 Pro 5G, ktorý by mal byť čínskou aj globálnou verziou. Zmeny medzi týmito verziami neočakávame a už teraz môžeme povedať, že pôjde o zaujímavé zariadenie s ešte zaujímavejšou výbavou. Redmi Note 14 Pro 5G totiž teraz prešiel certifikáciou, v rámci ktorej sa nám potvrdila rýchlosť nabíjania. Špekulácie však už poukazujú aj na čipset telefónu.

Redmi Note 14 Pro 5G s 90 W nabíjaním

Rýchle nabíjanie nie je výsadou len vlajkových lodí, no aj smartfónov strednej triedy. Dôkazom bude aj model Redmi Note 14 Pro 5G, ktorý v porovnaní s jeho predchodcom získa rýchlejšie nabíjanie. Zatiaľ čo Redmi Note 13 Pro 5G, ktorý sme si v redakcii zamilovali, ponúkal 67 W nabíjanie, Note 14 Pro 5G ponúkne až 90 W nabíjanie. Dotiahne sa tak aj na vlajkovú loď v podobe Xiaomi 14, ktorý disponuje rovnako rýchlym nabíjaním. V sérii by však nemalo chýbať ani 120 W nabíjanie prítomné vo verzii Redmi Note 14 Pro+ 5G.

Redmi Note 13 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 13 Pro 5G

Okrem rýchlosti nabíjania sa však dozvedáme aj ďalšie súčasti výbavy smartfónu. Konkrétne ide o čipset, ktorý by mal smartfón poháňať. Redmi Note 14 Pro 5G by tak mal byť prvým smartfónom na trhu, ktorý by prišiel s výkonným čipsetom strednej triedy v podobe Snapdragonu 7s Gen 3. Tento čipset sa len nedávno objavil v únikoch, z ktorých boli jasné jeho parametre.

Vzhľadom na výbavu predchádzajúcej generácie tohto smartfónu, teda na model Redmi Note 13 Pro 5G, sa očakáva, že Note 14 Pro 5G príde s batériou väčšou ako 5000 mAh a zároveň pôjde pravdepodobne o telefón orientovaný na fotografickú výbavu.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.