Výber vhodnej tlačiarne pre vašu kanceláriu nemusí byť zložitý.

Stačí len presne vedieť, čo od danej tlačiarne požadujete, aby ste si potom mohli vybrať z tlačiarní, ktoré sú pre vaše účely najvhodnejšie. Najdôležitejšou otázkou, ktorú by ste si mali pri výbere položiť, je, čo presne chcete tlačiť – teda či len textové dokumenty, alebo počítate aj s grafmi, obrázkami a podobne.

Žena používajúca tlačiareňZdroj: pexels.com

Ako si vybrať tlačiareň do kancelárie

Špecifikácie atramentových tlačiarní

Ak potrebujete tlačiť nielen text, ale aj rôzne grafické prvky, obrázky a podobne, nemali by ste uvažovať o inej tlačiarni ako o atramentovej. V porovnaní s laserovou tlačiarňou totiž dokáže tlačiť obrázky v oveľa lepšej kvalite, pretože lepšie pracuje s farbami.

Nie je zlá ani pri tlači textových dokumentov, hoci tu treba objektívne priznať, že jej výtlačky nedosahujú takú veľkú ostrosť ako v prípade laserovej tlačiarne. Atramentové tlačiarne sú však tiež rýchle, spoľahlivé a dokážu tlačiť veľké objemy. Má to však istý háčik v tom, že atramentové kazety sú v porovnaní s tonerovými oveľa menšie, a preto sa rýchlejšie vyčerpajú, ale výrobcovia našťastie mysleli aj na túto chybičku.

V súčasnosti nájdete na trhu atramentové tlačiarne s tankovým systémom, ktorý možno veľmi zjednodušene opísať ako systém nádobiek, do ktorých môžete dopĺňať atrament bez komplikovanej a zdĺhavej výmeny. Tento štýl doplňovania šetrí nielen čas, ale aj peniaze.

Len pre predstavu, alternatívne náplne do Brother BT-5000 môžete získať za menej ako 4 € za kus pre veľmi populárnu atramentovú tlačiareň BROTHER DCP-T520W s nádržkou. Za túto cenu je to teda absolútne skvelé riešenie.

Špecifikácie laserových tlačiarní

Ak sa chystáte tlačiť len textové dokumenty, jedinou rozumnou voľbou je laserová tlačiareň, ktorá ich vytlačí v najvyššej možnej kvalite, ale aj rýchlosťou, objemom a za najlepšiu možnú cenu.

Na výber je veľké množstvo modelov, ktoré sa líšia cenou, ale aj funkciami, ako napríklad podpora farebnej alebo čiernobielej tlače, bezdrôtové alebo káblové pripojenie k zdroju tlače a podobne. Štandardom sú aj funkcie skenovania alebo kopírovania či faxovania.

Samozrejme, v kombinácii s laserovými tlačiarňami sa dajú použiť aj alternatívne náplne, vďaka ktorým môžete získať ešte lepšiu cenu za tlač. Na rozdiel od alternatívnych atramentových cartridgov si nemôžete kúpiť toner s väčším objemom náplne, a teda s ním vytlačiť viac kópií ako s originálnym tonerom, ale cena alternatívnych tonerov je výrazne nižšia ako cena originálu.

Tip:

Hoci môžete ušetriť peniaze na tlači aj inými spôsobmi ako len alternatívnymi kazetami, napríklad používaním obojstrannej tlače, výber nákladovo efektívnej kazety by mal byť nepochybne najvyššou prioritou.

Používanie tlačiarne v kancelárskom prostredíZdroj: pexels.com

Myslite aj na iné veci

Výber najlepšej možnej tlačiarne pre vašu kanceláriu by sa však nemal týkať len typu, ale aj mnohých ďalších vecí. Najmä v malej kancelárii by ste mali myslieť aj na to, aby tlačiareň zaberala čo najmenej miesta. Našťastie ani to nie je problém, pretože môžete nájsť tlačiarne, ktoré majú malé rozmery, ale napriek tomu dokážu denne vytlačiť veľké množstvo výtlačkov. Vďaka tomu nebude problematické zriadiť ani malú kanceláriu.

Tretím užitočným tipom je uistiť sa, že tlačiareň podporuje káblové pripojenie k zdroju tlače, ako aj bezdrôtové pripojenie prostredníctvom WiFi, ak je to možné. Takto ju budete môcť umiestniť kdekoľvek v kancelárii, kde ju budete potrebovať, a nebudete sa teda musieť obmedzovať na miesta v blízkosti počítača. Podpora bezdrôtovej tlače sa hodí aj vtedy, ak máte v kancelárii dvoch alebo viacerých ľudí a všetci potrebujete tlačiareň používať. V takom prípade sa k nej všetci jednoducho pripojíte prostredníctvom WiFi a máte po starostiach.

Najlepšie tlačiarne do kancelárie 

BROTHER DCP-T520W – Atramentová tlačiareň s tankovým systémom

Ako sme už stručne spomenuli vyššie, BROTHER DCP-T520W je jednou z najobľúbenejších a najpoužívanejších atramentových tlačiarní s tankovým systémom z viacerých dôvodov. Po prvé, vďaka zásobníkovému systému je schopná tlačiť veľké objemy výtlačkov bez potreby zložitej zmeny farieb. Po druhé, jej kvalita tlače je veľmi vysoká a po tretie, je to rozmerovo veľmi príjemné zariadenie. Poteší však aj rýchlou tlačou či podporou káblovej aj bezdrôtovej tlače.

BROTHER HL-B2080DW – Čiernobiela laserová tlačiareň

Ak nepotrebujete tlačiť obrázky a stačí vám čiernobiela tlač, tlačiareň BROTHER HL-B2080DW je pre vás ideálna. Aj tu hrá hlavnú úlohu rýchla tlač veľkých objemov výtlačkov v kombinácii s kompaktnými rozmermi zariadenia, podporou bezdrôtovej tlače a veľmi dobrou kvalitou tlače. Mimoriadne atraktívnou pridanou hodnotou tejto tlačiarne sú alternatívne kazety za veľmi nízke ceny.

HP Color Laser 150NW – Farebná laserová tlačiareň

Na tlač dokumentov s farebnými prvkami môžeme odporučiť tlačiareň HP Color Laser 150NW, ktorá zaujme de facto rovnakými parametrami ako predchádzajúce dve. Aj tu sa môžete tešiť na rýchlu tlač vo vysokej kvalite, bezdrôtové pripojenie či cenovo veľmi atraktívne kompatibilné náplne. Skrátka tlačiareň, ktorá sa perfektne hodí do malej kancelárie.

Zaujímavá informácia: Mali ste kedysi vernú tlačiareň Samsung, no pri hľadaní tejto značky už nemôžete nijaké tlačiarne nájsť? Je to preto, že sa už nejaký ten čas dozadu Samsung dohodol s HP na odkúpení ich divízie tlačiarní. Ak vás tento príbeh zaujíma viac, tak si prečítajte náš článok o tom, čo sa s tlačiarňami Samsung vlastne stalo.

Článok bol uverejnený v rámci spolupráce so spoločnosťou tonerpartner.sk

Značky: