Ďalším vozidlom z dielne Xiaomi bude športové SUV.

V poslednej dobe sa stáva čoraz väčším trendom výrobcov elektroniky skúsiť sa presadiť aj medzi výrobcami elektromobilov. Svoje o tom vie aj čínske Xiaomi, ktoré tento rok predstavilo svoje prvé vozidlo. Ukázalo ho aj na konferencii Mobile World Congress v španielskej Barcelone, kde sme mali možnosť sa naň aj pozrieť. Prvá generácia vozidla s názvom SU7 sa aktuálne predáva v Číne, globálne predstavenie takýchto vozidiel je zatiaľ v nedohľadne.

Zdá sa však, že čínsky gigant po predstavení prvého vozidla nezaspal na vavrínoch. Na prvých snímkach je totiž už možné vidieť aj druhý elektromobil, ktorý by mal spadať práve pod Xiaomi. Toto vozidlo sa objavilo aj v uliciach, kde bolo zatiaľ prekryté plachtami. Podľa obrysov však už teraz môžeme povedať, že pôjde o športové SUV.

Druhý elektromobil od Xiaomi
Druhý elektromobil od Xiaomi

Názov tohto vozidla zatiaľ nie je jasný. Ak však Xiaomi bude pokračovať v označovaní písmenkami SU a toto vozidlo bude spadať do rovnakého radu, mohlo by získať označenie SU8. Vozidlo na snímkach je výrazne väčšie v porovnaní s menším SU7. Podľa strechy je možné vidieť, že nový elektromobil bude vybavený aj technológiou pre autonómne riadenie.

Podľa aktuálne dostupných informácií by mal byť nový elektromobil ešte výkonnejší a lepšie vybavený ako už predstavený Xiaomi SU7. Zatiaľ ale nie je jasné ani to, kedy bude vozidlo predstavené verejnosti. Odhaduje sa, že výrobca by ho mohol odprezentovať už budúci rok, teda v roku 2025.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.

Komentáre sú uzavreté