Pôjde zatiaľ o najdrahší model zo série Galaxy Z Fold.

Skladateľné smartfóny si tento rok získali množstvo pozornosti. Do tohto segmentu totiž začali výrobcovia prispievať vo väčšej miere a medzi letné novinky patria modely ako Xiaomi MIX Flip, Xiaomi MIX Fold4, Samsung Galaxy Z Fold6 či Galaxy Z Flip6. Už čoskoro sa očakáva predstavenie skladačky typu fold v podobe HONOR Magic V3, ktorý bude predstavený na veľtrhu IFA v Berlíne. Rovnako ale Huawei predstaví v septembri svoj prvý model typu tri-fold so skutočne vysokou cenou.

Samsung Galaxy Z Fold6 Slim je ale jedným z očakávaných telefónov najmä v Kórei a Číne. Má ísť totiž o telefón, ktorý bude určený najmä pre tieto trhy a jeho účelom je zvýšiť predaje skladateľných modelov Samsungu v Číne. Prispieť k tomu má aj tenšia konštrukcia smartfónu. Práve hrúbka telefónov od Samsungu je terčom posmechu iných výrobcov z Číny, ktorí svoje telefóny robia podstatne tenšie.

Galaxy Z Fold6 Slim bude predstavený v septembri

Model Samsung Galaxy Z Fold6 Slim by sa mal na trhu ukázať už o pár týždňov a konkurovať by mal práve čínskym modelom od výrobcov ako je HONOR, Huawei, Xiaomi či OPPO. Jeho hlavnou zbraňou má byť tenšia konštrukcia a podľa nedávneho úniku by mal získať aj zadnú stranu z titánu. Pre tenšiu konštrukciu mu bude chýbať vo výbave digitizér, ktorý je esenciálnou súčiastkou k tomu, aby smartfón dokázal využívať pero S Pen. To tento telefón teda nebude podporovať.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

Najnovší únik odkazuje na to, že Samsung Galaxy Z Fold6 Slim bude mať tri snímače fotoaparátu, pričom hlavný a teleobjektív zatiaľ nie sú špecifikované. Ultraširokouhlý snímač by mal mať 12 Mpx. Selfie fotoaparát má mať 10 Mpx vo vonkajšej časti, vnútorný selfie fotoaparát pod displejom by mal mať 5 Mpx, čo bude vylepšenie v porovnaní so štandardným modelom Z Fold6.

Známy už je aj dátum predstavenia tohto tenšieho modelu, ktorý by mal prísť na trh už 25. septembra. Predstavenie by malo prebehnúť v Južnej Kórei, ktorá bude aj jedným z dvoch hlavných trhov predaja smartfónu. Zároveň sa odhalila aj cena modelu stanovená na 2,8 milióna wonov, teda v prepočte takmer 1900 eur. Či táto cena bude atraktívna pre čínsky trh, môžeme zatiaľ len odhalovať. Konkurenčné čínske modely totiž bývajú zvyčajne výrazne lacnejšie.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.