Predstavenie modelu tri-fold od Huawei môže prebehnúť už čoskoro.

Doplnené 17. 8.: Na internete sa objavila ďalšia snímka smartfónu v rukách predstaviteľa Huawei, Richarda Yu. V zloženom stave sa smartfón zdá skutočne tenký ak vezmeme do úvahy, že sa skladá z troch častí. Očakávaná cena smartfónu môže byť až 4000 amerických dolárov, Huawei sa však vraj snaží cenu udržať čo najnižšie.

Huawei tri-foldZdroj: WHYLAB (Weibo)
Huawei tri-fold

Skladateľný smartfón typu tri-fold je v poslednej dobe stredobodom pozornosti nielen leakerov, no aj fanúšikov nových technológií. Pionierom v tomto segmente má byť pritom spoločnosť Huawei, ktorá by v súčasnosti mala mať takýto smartfón takmer pripravený na predstavenie. Pôjde pritom o prvý model typu tri-fold komerčne dostupný na trhu. Predstavenie takéhoto smartfónu však bude mať háčik.

Keďže pôjde o prvý takýto smartfón, nebude zatiaľ doladený do dokonalosti. Vývoj takéhoto smartfónu si tak s najväčšou pravdepodobnosťou bude vyžadovať niekoľko generácií telefónov rovnako, ako to bolo aj pri štandardných modeloch typu fold a flip. Huawei by teda už tento rok mal predstaviť telefón, ktorý bude znamenať veľký technologický pokrok, avšak konštrukcia bude ešte hrubšia ako by mala byť.

Otázkou však zostáva aj cena tohto telefónu, nakoľko aj skoršie úniky odkazovali na to, že pôjde o skutočne drahý model. Jeho cena by teda mala byť vyššia ako akýkoľvek smartfón dostupný bežne na trhu. O blízkom predstavení takéhoto modelu ale teraz už nemôžeme pochybovať, nakoľko sa nedávno objavil na reálnej snímke. Bol pritom v rukách Richarda Yu, predstaviteľa spoločnosti Huawei, ktorý ho plnohodnotne používal.

Tri-fold od Huawei v rukách Richarda YuZdroj: gsmarena.com
Tri-fold od Huawei v rukách Richarda Yu

Na snímke je vidno, že ide o väčší smartfón, ktorý by mohol mať v rozloženom stave približne 10″. Tento údaj pritom korešponduje so skoršími únikmi a pri reálnom používaní tento telefón vyzerá aj ako tablet. Je teda pravdepodobné, že bude mať viacero možných využití a praktický bude napríklad na služobných cestách alebo pri pozeraní filmov. Fanúšikov a potenciálnych záujemcov ale zrejme bude odrádzať práve vyššia cena.

Známy leaker s prezývkou Digital Chat Station odhaduje, že predstavenie modelu tri-fold prebehne skôr ako odhalenie série Mate 70. Tá sa však tento rok oneskorí a jej odhalenie sa odhaduje na približne polovicu či koniec štvrtého kvartálu. Model typu tri-fold by sa tak mohol ukázať na verejnosti už v priebehu najbližších týždňov.

Zdroj: gsmarena.com, Weibo, xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.