Nový model Active prináša robustný štýl a výbavu pre milovníkov životného štýlu v prírode, zatiaľ čo možnosť variantu s predĺženým rázvorom ponúka priestrannejšiu kuchyňu a väčšie úložné priestory, vďaka ktorým budú môcť zákazníci využiť zážitok z obytného vozidla na maximum.

Úplne nový Transit Custom Nugget bude možné na Slovensku objednať už na jeseň 2024 aj s flexibilnými možnosťami plug-in hybridného hnacieho ústrojenstva a pohonu všetkých kolies, v špecifikácii Titanium s výklopnou strechou a motorom EcoBlue s výkonom 170 k v spojení s osemstupňovou automatickou prevodovkou.

Ford Nugget
Ford Nugget

„Nový modelový rad Transit Custom Nugget posúva hranice možností toho, čo dokáže ponúknuť kompaktné obytné vozidlo,“ uviedol Barry Quested, produktový manažér modelového radu Ford Transit Custom Nugget. „Vypočuli sme si spätnú väzbu od našich zákazníkov, aby sme vedeli ponúknuť prvky a funkcie, vďaka ktorým budú môcť prežiť s modelom Nugget nezabudnuteľné zážitky – od aktualizácií pre aktívny životný štýl a inteligentnejších riešení priestoru až po pokročilé pohonné jednotky, vrátane všestranného polohybridného pohonu (PHEV) pre jazdu v meste bez emisií a pohonu všetkých kolies na skúmanie náročnejších území.“

Rozšírená ponuka modelov radu Transit Custom Nugget – ktorá bola vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Westfalia, popredným špecialistom na obytné vozidlá a ich prestavby, – bude po prvý raz vystavená pre verejnosť na Svetovom veľtrhu obytných automobilov a karavanov Caravan Salon v nemeckom Düsseldorfe od 30. augusta do 8. septembra 2024.

Ford Nugget
Ford Nugget

Nový model Active je základom každého dobrodružstva

Úplne nový model Transit Custom Nugget Active, určený pre milovníkov dobrodružstva v prírode, vychádza z uvádzacej špecifikácie modelu Titanium s charakteristickým štýlom inšpirovaným vozidlami SUV, ako je výrazná mriežka chladiča, čierne plastové dverové prahy, vonkajšie obloženie, jedinečné 17-palcové strojom opracované disky kolies z ľahkých zliatin a zadné svetlá LED.

Interiér je vybavený odolným textilným poťahom sedadiel, ktorý je odolný voči vode, takže zabezpečí suchý a pohodlný interiér aj po dni strávenom kajakovaním alebo na pláži. Komfort na cestách zvyšujú aj pokročilé technológie jazdy: Súprava asistenčných systémov vodiča v štandardnej výbave obsahuje okrem iného prednárazový bezpečnostný systém, brzdovú asistenciu pri cúvaní a informačný systém o mŕtvom uhle na zvýšenie bezpečnosti na diaľnici a pri manévrovaní, ako aj adaptívny tempomat – ktorý na modeloch s automatickou prevodovkou disponuje aj funkciou automatického spúšťania a vypínania motora.

Ford Nugget
Ford Nugget

Inteligentný systém s dotykovou obrazovkou pre obytné vozidlá Smart Camper Touchscreen od spoločnosti Ford poskytuje centralizované ovládanie a sledovanie funkcií obytného vozidla, ako je osvetlenie, vyhrievanie, hladina vody a ďalšie v čase, keď je vozidlo zaparkované na mieste, kde nocuje alebo kde sa vykonáva činnosť.

Rovnako ako model Titanium, aj Transit Custom Nugget Active je možné vybaviť voliteľným systémom pohonu všetkých kolies pre vznetový motor EcoBlue s výkonom 170 k spojeným s osemstupňovou automatickou prevodovkou. 3 Táto kombinácia poskytuje vynikajúcu trakciu na nerovnom alebo klzkom povrchu, čo pomáha vodičom dostať sa aj na odľahlé miesta, kde sa dá kempovať a venovať sa aktivitám v prírode. Transit Custom Nugget Active okrem toho ponúka až 2,3-tonovú ťažnú kapacitu na prepravu vybavenia, ako sú napríklad prívesy na člny alebo prepravu koní.

Viac priestoru zvyšuje pocit domova, keď ste na cestách

Ford Nugget
Ford Nugget

Nová verzia Transit Custom Nugget s dlhším rázvorom bude v ponuke pre varianty Titanium aj Active (na Slovensku bude v ponuke na začiatku roka 2025), a to s kompletným sortimentom pohonných jednotiek. Tento priestrannejší model bol vyvinutý za účelom väčšieho pohodlia na dlhších cestách a vychádza z obľúbeného unikátneho viaczónového usporiadania interiéru, ktorým sa model Nugget odlišuje od ostatných vo svojom segmente.

Poskytuje väčší kuchynský priestor s väčšou pracovnou plochou na prípravu jedla, ako aj rozšírený priestor na uloženie riadu a kuchynských potrieb. Na druhej strane obytného priestoru sa kapacita úložného priestoru zväčšila vďaka väčšej vstavanej skrini, ktorá pomáha udržiavať interiér v príjemnom a usporiadanom stave. Dobrodruhovia, ktorí majú radi pobyty mimo siete, si budú môcť objednať aj alternatívne usporiadanie interiéru s dlhším rázvorom, ktorého súčasťou je aj vstavaná toaleta.

Ford Nugget
Ford Nugget

Oba varianty, so štandardným aj dlhším rázvorom, ponúkajú luxusné prvky ohlásené pri uvedení na trh, ako je napríklad integrovaná varná doska a drez, ktorú dopĺňa štandardný prietokový ohrievač vody. V interiéri sú aj vyhrievané otočné predné sedadlá, ktoré zvyšujú mieru komfortu, praktická zásuvková chladnička na efektívne skladovanie potravín a širšie postele s voliteľným vyhrievaním spodnej časti lôžka. Multifunkčný inteligentný systém s dotykovou obrazovkou pre obytné vozidlá Smart Camper Touchscreen je navyše vybavený sklonomerom na vyrovnanie vozidla pri parkovaní na nerovnom teréne.

Pohon PHEV zaručuje maximálnu flexibilitu

Úsporné polohybridné hnacie ústrojenstvo PHEV 3 modelu Transit Custom Nugget je podobné tomu, ktoré používa model Ford Kuga Plug-In Hybrid 2,7 – za posledné tri roky najpredávanejší model PHEV. Agregát obsahuje 2,5-litrový zážihový motor pracujúci v Atkinsonovom cykle v kombinácii s akumulátorom s kapacitou 11,8 kWh a elektromotorom, vďaka čomu dosahuje výkon 233 k. Zabezpečuje bezproblémové cestovanie tak na dlhé vzdialenosti, ako aj jazdu na čisto elektrický pohon v mestskom prostredí s nízkymi emisiami, tichých kempingových oblastiach alebo vo voľnej prírode.

  • Ford Nugget
  • Ford Nugget
  • Ford Nugget
  • Ford Nugget
  • Ford Nugget
  • Ford Nugget
  • Ford Nugget
  • Ford Nugget

Súčasťou jeho inovatívneho dizajnu je aj elektrický ohrievač, ktorý zabezpečuje energeticky účinné teplo pri pripojení k sieti, v kombinácii s tradičným vykurovacím telesom na použitie mimo siete. Trakčný akumulátor možno dobíjať zo zdroja striedavého prúdu pomocou dodaného kábla režimu 3 alebo dostupného kábla režimu 2.

Návštevníci Svetového veľtrhu obytných automobilov a karavanov Caravan Salon v Düsseldorfe si môžu pozrieť vystavený rozšírený rad vozidiel Ford Transit Custom Nugget v Hale 16.

Zdroj: Ford Slovensko