Nový model z dielne Redmi sa bude podobať na drahšie Xiaomi smartfóny.

Trend, keď aj tie najlacnejšie smartfóny pripomínajú vlajkové lode, sa neustále len posilňuje. Expertom v tomto segmente je aj čínske Xiaomi, ktoré v posledných mesiacoch predstavilo viacero zaujímavých smartfónov s nízkou cenou. Ich dizajn však nebol nudný, čo by sa pri lacnejších telefónoch mohlo očakávať. Čínsky výrobca si totiž zakladá aj na peknom vzhľade zariadení, ktoré dnes už pripomínajú prémiové zariadenia.

Ďalším smartfónom, ktorý sa pridá do skupiny pekne vyzerajúcich lacných modelov, bude Redmi 14C. Pôjde o smartfón z novej série, ktorý by mohol prísť na trh už čoskoro. Dôkazom je aj nedávne zaradenie smartfónu do portfólia vietnamského predajcu, vďaka čomu poznáme ako špecifikácie, tak aj dizajn nového modelu.

Redmi 14C bude dostupný v troch farbách

Základom modelu Redmi 14C by mal byť čipset MediaTek Helio G91, pôjde teda o 4G verziu smartfónu. Zároveň by sa však telefón mal na trhu objaviť v dvoch pamäťových konfiguráciách so 4 GB alebo 8 GB RAM a 128 GB interným úložiskom. Displej bude mať veľkosť uhlopriečky 6,88″, Redmi 14C bude jedným z väčších smartfónov. Zároveň mu ale nebude chýbať ani podpora 90 Hz obnovovacej frekvencie. Fotoaparát bude zložený z dvoch snímačov, hlavný bude mať 50 Mpx.

Redmi 14C by mal mať vo výbave batériu s kapacitou 5160 mAh a podporovať bude 18 W nabíjanie. Zaujímavý je však dizajn modelu, ktorý pripomína smartfóny spadajúce do vyššej triedy. Redmi 14C bude jedným z lacnejších telefónov s cenou okolo 200 eur, podobný dizajn však v minulosti priniesol model Mi 10T Lite. Pripomína nám ho najmä v modro-bielom prevedení, ktoré pôsobí elegantne.

Okrem tohto prevedenia bude smartfón dostupný aj v zelenej a čiernej farbe. Dostupnosť na Slovensku zatiaľ nie je známa, je však možné, že sa v predaji objaví niekedy na jeseň. Na informácie o dostupnosti aj cene si ale zatiaľ budeme musieť počkať.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.