Xiaomi v sérii Redmi Note 14 vsadí na nový dizajn telefónov.

Modelový rad Redmi Note 14 bude predstavený ešte tento rok. Tohtoročné predstavenie sa však bude týkať len Číny, pričom globálne verzie prídu na trh až začiatkom budúceho roka. Vzhľadom na blížiace sa čínske predstavenie ale na internet unikajú viaceré informácie ohľadom výbavy a podoby smartfónov, pričom séria Redmi Note 14 sa spája aj s novým dizajnom. Ten má byť podľa predchádzajúcich únikov odvážnejší a vsadiť má na väčší modul s fotoaparátmi.

Nová snímka pritom odhaľuje, že modely zo série Redmi Note 14 budú mať väčší štvorcový modul fotoaparátu so zaoblenými hranami. Pripomínať teda bude súčasné vlajkové lode ako je napríklad Xiaomi 14 Ultra, avšak namiesto kruhového fotoaparátu bude štvorcový so zaoblenými hranami.

Na snímke by mal byť vyobrazený model Redmi Note 14 Pro. Ten by mal vsadiť na tri snímače fotoaparátu, ktoré sú vidno aj na tejto snímke. Pravdepodobne pôjde o snímače od SONY, pričom Pro verzie smartfónov z tejto série by mali byť skvelými zástupcami výkonnejších fotomobilov s atraktívnou cenou. Aktuálne dostupné informácie poukazujú aj na to, že by Pro verzia smartfónu mala byť tento rok poháňaná čipsetom od spoločnosti Qualcomm.

Redmi Note 14 Pro v novom únikuZdroj: xiaomiadictos.com
Redmi Note 14 Pro v novom úniku

V súčasnosti zatiaľ nemáme veľa informácií o sérii Redmi Note 14, avšak je takmer isté, že tento rok bude opäť pozostávať minimálne z troch smartfónov. Globálny trh by však mohol ponúknuť viacero modelov, nakoľko čínske verzie sú zvyčajne prispôsobené na pripojenie do 5G siete. Na globálnom trhu sú však stále populárne aj 4G verzie smartfónov, ktoré sú cenovo dostupnejšie. Ak teda Xiaomi bude nasledovať minuloročnú stratégiu, modelový rad Redmi Note 14 by mohol pozostávať až z piatich smartfónov.

Aj keď sa však predstavenie týchto modelov blíži, radi by sme dali do pozornosti blížiace sa modely zo série Xiaomi 14T, ktoré budú odprezentované pravdepodobne v septembri. Pri výbere smartfónu zo súčasného portfólia by ste však mali zvážiť telefóny ako Xiaomi 14 či niektorý zo série Redmi Note 13.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.