Skorý príchod smartfónov Pixel neznamená skoršiu aktualizáciu na Android 15.

Predstavenie smartfónov zo série Google Pixel 9 tento rok prebehlo o niečo skôr ako je zvykom. Minuloročná séria Pixel 8 pritom bola predstavená v októbri, čo je zvyčajným obdobím, kedy novinky z dielne Googlu prichádzajú na trh. Tie tak do predaja môžu prísť aj s najnovším Androidom, čo sa v tohtoročnom prípade porušilo. Séria Google Pixel 9 teda prišla na trh so starším Androidom 14, čím nepotešila množstvo fanúšikov.

Smartfóny zo série Google Pixel 9 testujeme aj u nás v redakcii a musíme uznať, že už od prvého dňa testovania očakávame, kedy príde aktualizácia na Android 15. Čakať však už nemusíme, nakoľko sám Google potvrdil, že to v blízkej dobe nebude. Android 15 totiž príde do telefónov až o niekoľko týždňov.

Android 15 do smartfónov Pixel príde v októbri

Majitelia smartfónov Google Pixel získajú aj tento rok aktualizáciu na Android 15 ako prví. Ostatní výrobcovia potom začnú postupne aktualizácie vypúšťať, pričom niektorí plánujú svoje telefóny aktualizovať do konca tohto roka. Príkladom je aj taký Samsung, ktorý je spoľahlivým výrobcom v oblasti aktualizácie smartfónov. Ani majitelia modelov zo série Google Pixel však aktualizáciu nezískajú v najbližších týždňoch, Google informuje o jej vydaní v októbri.

Google Pixel 9 Pro XLZdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9 Pro XL

Informácia sa objavila v popise aktualizácie v rámci programu Android Beta, kde Google informuje o aktualizovaní na Android 15 v októbri. Zdá sa teda, že Google si udrží štandardný časový rámec aktualizovania smartfónov na najnovší systém. Rozdielom je teda len skoršie predstavenie série Pixel 9, ktorá namiesto októbra prišla už v auguste.

Android 15 by sa pritom mal dostať do všetkých smartfónov zo série Google Pixel od generácie Pixel 6 predstavenej v roku 2021. A zatiaľ čo aktualizáciu na najnovší Android majitelia smartfónov od Googlu zaregistrujú v októbri, iné značky môžu aktualizáciu priniesť o niekoľko týždňov až mesiacov neskôr.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.