Príbehy budú zábavnejšie.

Instagram je populárna sociálna sieť, ktorá umožňuje používateľom zdieľať fotografie a videá. Je k dispozícii ako aplikácia pre zariadenia so systémami iOS a Android, a tiež je ju možné používať cez webový prehliadač. Jej počiatky siahajú až do roku 2010, pričom od roku 2012 ju vlastní spoločnosť Meta (Facebook). Na Instagrame si používatelia môžu vytvoriť profil, kde zdieľajú svoje príspevky, ktoré môžu byť viditeľné pre ich sledovateľov. Okrem toho môžu sledovať iných používateľov, lajkovať ich príspevky, komentovať a posielať súkromné správy. Instagram okrem toho ponúka funkcie ako napríklad Príbehy (Stories), Reels, IGTV a rôzne Filtre.

Práve s fotografiami súvisí novinka, ktorú Instagram teraz zavádza, o čom informoval na svojej oficiálnej stránke pre tvorcov. Instagram informuje že odteraz umožní jednoducho pridávať do “kolotoča s fotografiami” text na vaše fotografie, ale aj obrázky na ďalšie obrázky ako nálepky. Instagram týmto krokom poskytuje kreatívnu flexibilitu, aby obsah používateľov tejto platformy vynikol a prinášal nové, zábavnejšie príbehy s fotografiami a kolotočmi.

Instagram pridávať nové nástroje na oživenie fotografiíZdroj: Instagram
Instagram pridávať nové nástroje na oživenie fotografií

Po výbere fotografie z galérie jednoducho ťuknite na textové tlačidlo a pridajte text, alebo ťuknite na tlačidlo galérie v pravom hornom rohu a navrstvite ďalšie obrázky ako nálepky. Kliknutím na samotnú nálepku zmeníte jej tvar. Instagram momentálne sprístupnil tvary ako obdĺžnik, štvorec, kruh, srdce alebo hviezdu.

Začiatkom augusta Instagram sprístupnil novinku, vďaka ktorej môžu používatelia zverejniť až 20 fotografií v jednom príspevku. Táto možnosť by v súčasnosti mala byť k dispozícii v mnohých účtoch, ale stále existuje pravdepodobnosť, že nie vo všetkých. Súčasťou letných aktualizácií sú aj nové a jedinečné fonty, animácie a efekty v zjednodušenom textovom nástroji pre Reels a Stories. Po výbere písma môžete text animovať alebo pridať efekt.

Ak v súčasnosti nemáte niektorú z vyššie spomenutých funkcií k dispozícii, odporúčame aktualizovať aplikáciu.

Zdroj: Instagram

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.