Limit fotografií v jednom príspevku Instagram opäť zvyšuje.

Sociálna sieť Instagram je využívaná najmä ako služba na zdieľanie fotografií a videí. Už dlhšiu dobu pritom ponúka možnosť zdieľania niekoľkých fotografií naraz v rámci jedného príspevku, avšak najviac ich mohlo byť 10. Tento limit sa teraz posúva a snímok môže byť viac. V rámci pôvodného testovania mali vybraní používatelia k dispozícii možnosť pridania až 15 fotografií v jednom príspevku.

Zdá sa však, že toto testovanie prebehlo úspešne a Instagram rozširuje túto funkciu medzi viacerých používateľov. Tí teraz môžu zverejniť v rámci jedného príspevku ešte viac fotografií či videí, pričom spolu ich môže byť až 20. Limit je teda navýšený až dvojnásobne, čo mnohých bezpochyby poteší.

Instagram umožňuje zdieľať viac snímok a videí v príspevkuZdroj: gsmarena.com
Instagram umožňuje zdieľať viac snímok a videí v príspevku

Používatelia teda už nebudú musieť starostlivo vyberať, ktoré fotky z dovolenky zverejnia v jednom príspevku. Jednoducho ich budú môcť vybrať až 20. Táto možnosť by v súčasnosti mala byť k dispozícii v mnohých účtoch, no zatiaľ nie vo všetkých. Ak v súčasnosti nemáte možnosť pridať až dvadsať fotiek či videí v jednom príspevku, odporúča sa aktualizovať aplikáciu.

Radi by sme však upozornili na to, že v prípade nášho účtu na Instagrame to zatiaľ nie je k dispozícii ani po aktualizácii aplikácie. Týka sa to ako súkromného, tak aj firemného účtu, Instagram by však mal funkciu rozširovať v najbližších dňoch. Snaha Instagramu umožniť zdieľať súčasne až 20 fotografií môže byť spôsobená aj konkurenciou sociálnej siete TikTok, ktorá umožňuje do jedného príspevku vložiť až 35 fotografií či videí.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.