Motorola predstavila dvoch nových členov rodiny motorola edge 50: motorola edge 50 a motorola edge 50 neo. Rodina motorola edge 50 prináša vyvážený mobilný zážitok, v ktorom sa spája umenie a technológia.

Obe nové zariadenia spájajú dizajn so zaujímavými farbami a prémiovými povrchovými úpravami s odolnou konštrukciou, od ochrany pod vodou až po vojenskú certifikáciu. Motorola edge 50 a motorola edge 50 neo sú vybavené vyspelým kamerovým systémom, poháňaným technológiou moto ai. To umožňuje objavovať kreativitu a zachytiť zaujímavé fotografie v rôznych scenároch alebo svetelných podmienkach.

Harmonický dizajn s overenou odolnosťou

Motorola edge 50 boli navrhnuté s ohľadom na odolnosť. Oba smartfóny sú chránené podľa normy IP68, navrhnuté tak, aby odolali prachu, nečistotám a piesku s veľkosťou nad 1 mm, ako aj ponoreniu do 1,5 metra sladkej vody až na 30 minút. Obe zariadenia boli skonštruované tak, aby spĺňali vojenské normy odolnosti s označením MIL-STD-810H, ktoré prešli prísnymi testami odolnosti a používania v extrémnych podmienkach prostredia, ako aj s pridanou odolnosťou skla Corning Gorilla Glass.

Motorola Edge 50
Motorola Edge 50

Motorola edge prichádzajú s mimoriadne štíhlym a ľahkým telom, dokonale zladeným krytom fotoaparátu, trendovými farbami vybranými spoločnosťou Pantone a prémiovými materiálmi: vegánskou kožou a vegánskym semišom. Motorola edge 50 je vybavený zakriveným displejom a bude k dispozícii v troch farbách: Jungle Green, Koala Grey a Pantone Farba roka, Peach Fuzz.

Motorola Edge 50 Neo
Motorola Edge 50 Neo

Telefón Motorola edge 50 neo je kompaktnejší a prichádza v štyroch farebných variantoch:  Pantone Poinciana, Pantone Lattè, Pantone Grisaille a Pantone Nautical Blue.

Vytvárajte obsah bez námahy

Motorola edge 50 a motorola edge 50 neo obsahujú kamerové systémy poháňané technológiou moto ai. Tie umožňujú vytvárať a zachytávať obsah v akomkoľvek prostredí alebo osvetlení. Pri fotografovaní môže byť zložité zachytiť scény v noci, hlavný fotoaparát oboch zariadení však kombinuje svetelnú citlivosť snímača Sony LYTIA so spracovaním obrazu moto ai. Pomôže pri zachytávaní panorámy mesta za súmraku, kedy získate ostré a jasné fotografie vďaka optickej stabilizácii obrazu (OIS) a pokročilej technológii zaostrovania na všetky pixely.

Motorola edge 50 a motorola edge 50 neo vám naďalej pomáhajú s využitím 10 Mpx teleobjektívu, ktorý ponúka 3-násobný optický zoom pre profesionálne vyzerajúce portréty a pozoruhodnému 30-násobnému zoomu na zachytenie vzdialených detailov. Tiež je tu 13 Mpx ultraširokouhlý objektív, ktorý je vhodný na krajinky alebo skupinové fotografie, a pri fotografovaní zblízka odhalí integrovaný makroobjektív zložitú krásu každodenných predmetov.

Spracovanie obrazu moto ai, ktoré pracuje za snímačmi fotoaparátu, spolupracuje so všetkými objektívmi a analyzuje viacero snímok fotografie, pričom prelína expozície a vytvára verný obraz. Na rozdiel od iných metód pracuje priamo na nekomprimovanom obraze, aby zachoval skryté detaily, bohatšie farby a jemné textúry. Vylepšenia Moto ai boli zapracované aj pri nahrávaní videa. Adaptívna stabilizácia, ktorá sa automaticky prispôsobuje vášmu pohybu a poskytuje veľmi dobrú stabilizáciu obrazu.

Používatelia motorola edge 50 sa môžu rozhodnúť aj pre funkciu Dlhá expozícia na zachytenie pohybujúcej sa vody alebo svetelných trás jediným klepnutím a to bez potreby profesionálneho vybavenia.

Displej a nabíjanie

Pri streamovaní filmov alebo hraní hier využijete viac ako miliardu farieb, vysoký kontrast, podporu jasu HDR10+ a úžasný displej Super HD (1220P), ktorý ponúka o 13 % vyššie rozlíšenie ako predchádzajúca generácia zariadení motorola edge. Smartfón motorola edge 50 je vybavený bezokrajovým 6,7-palcovým displejom pOLED, zatiaľ čo motorola edge 50 neo je vybavený 6,4-palcovým displejom pOLED.

68 W nabíjanie TurboPower poskytne energiu na celý deň v priebehu niekoľkých minút nabíjania. Tieto zariadenia podporujú aj 15 W bezdrôtové nabíjanie.

Výkon

Motorola edge 50, vybavená mobilnou platformou Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, je navrhnutá tak, aby priniesla revolúciu v oblasti zábavy. Mobilná platforma Snapdragon ponúka špičkové funkcie AI, vysokorýchlostné pripojenie s 5G a podporu Wi-Fi 6E. Pri hernom použití využijete grafický procesor Qualcomm Adreno. Zariadenia obsahujú až 512 GB úložného priestoru a až 12 GB pamäte RAM.

Procesor MediaTek 7300 bol vybraný, aby posilnil motorola edge 50 neo a zabezpečil celodennú výdrž batérie bez obetovania funkcií moto ai. Obidve zariadenia podporujú nielen náročné úlohy, ale tiež zlepšujú možnosti multitaskingu pomocou RAM Boost, ktorá premieňa dostupné úložisko na virtuálnu RAM pre rýchlejšie spúšťanie aplikácií a bezproblémové prechody medzi aplikáciami.

Zážitok z inteligentného softvéru

S novými zariadeniami motorola edge si môžete vychutnať intuitívne a osobné prostredie s vylepšenými bezpečnostnými funkciami. Môžete si zariadenie jednoducho prispôsobiť a vytvoriť si ho podľa seba výberom písma, farieb a ikon. Vďaka moto ai sú k dispozícii aj zážitky ako Style Sync a Magic Canvas. Pomocou funkcie Style Sync môžete spotrebitelia jednoducho vytvárať tapety a motívy zariadenia, ktoré zodpovedajú vášmu štýlu, alebo môžete vďaka funkcii Magic Canvas premeniť svoju predstavivosť na vizuály len pomocou textového podnetu.

Na ovládanie rôznych funkcií alebo spúšťanie aplikácií môžete používať aj intuitívne gestá, ako je otáčanie a klepnutie. Pomocou aplikácie Family Space môžete nastaviť limity času stráveného pri obrazovke a kontrolovať prístup, aby sa deti mohli učiť a hrať v bezpečnom, vyhradenom priestore. Rozšírte ich mobilný zážitok na televízor alebo externý displej, alebo ho synchronizujte s počítačom pomocou funkcie Smart Connect. Telefón je chránený, pretože každé nastavenie zabezpečenia sa spravuje v aplikácii Moto Secure.

Ceny: motorola edge 50 599 eur, motorola edge 50 neo 499 eur

Zdroje: Motorola

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.