Microsoft Phone Link sa otvára aj čínskej konkurencii.

Microsoft Phone Link a Link to Windows (Prepojenie s telefónom a Prepojenie s Windowsom) spolu tvoria veľmi efektívny nástroj na prepojenie smartfónov s počítačmi, avšak platí, že Galaxy telefóny od Samsungu majú v tejto oblasti určitú výhodu. Microsoft ešte v máji predstavil užitočnú funkciu, ktorá extrahuje text z vašich fotiek, pričom portál AndroidAuthority teraz informuje, že Microsoft sa opäť zameral na zlepšenie spolupráce medzi Android telefónmi a Windows počítačmi ďalším rozšírením možností aplikácie Phone Link. 

Táto aplikácia, dostupná pre všetky Android zariadenia cez Google Play, ponúka rôzne funkcie, z ktorých niektoré boli doteraz exkluzívne dostupné iba pre vybrané zariadenia, akými sú spomínané Galaxy smartfóny. Jednou zo zaujímavých funkcií automatizácie je aj funkcia Instant Hotspot (okamžitý hotspot), ktorá bola predstavená v októbri 2022. Táto funkcia bola doteraz taktiež exkluzívne dostupná len pre Samsung telefóny, avšak Microsoft túto exkluzivitu zrušil.

Phone LinkZdroj: GSMArena
Phone Link

Fungovanie okamžitého hotspotu naznačuje aj jeho samotný názov. Funkcia umožňuje rýchle pripojenie Windows počítača k internetu cez mobilný hotspot telefónu bez potreby manuálneho zapínania hotspotu a zadávania hesla. Táto funkcia je dostupná na počítačoch s Windows 11 pripojených k Samsung zariadeniam s rozhraním One UI 4.1.1 a novším. Android totižto umožňuje len systémovým aplikáciám spustiť Tethering cez hotspot, preto musí byť aplikácia Link to Windows, ktorá je súčasťou Phone Link, predinštalovaná OEM výrobcom. Okrem Samsungu, aj značky ako OPPO, OnePlus a ASUS obsahujú aplikáciu Link to Windows Service a niektoré zo zariadení týchto značiek začali iba nedávno podporovať aj funkciu Instant Hotspot. 

Instant Hotspot nie je jedinou sprístupnenou funkciou Link to Windows Service. Zariadenia s predinštalovanou funkciou Link to Windows získajú aj ďalšie funkcie, ako je streamovanie aplikácií a kopírovanie a prilepenie medzi zariadeniami. Samsung zariadenia však stále majú niektoré exkluzívne funkcie, vrátane možnosti zobraziť najnovšie aplikácie a webové stránky a jednoduchšie streamovať aplikácie do počítača od verzie rozhrania One UI 6.1.1.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.