Aplikácia dostane funkcionalitu na čítanie textov z obrázkov.

Microsoft Phone Link sa pripravuje na užitočnú funkciu, ktorá extrahuje text z vašich fotiek. Tým by sa snímanie zo smartfónu a presun fotiek do počítača mohol oplatiť ešte viac. Používatelia s Windows a Microsoft 365 majú možnosť využívať automatickú synchronizáciu cez cloud. Phone Link však prináša ďalšie funkcie, napríklad správu SMS, nejde len o prenášanie fotiek. Používatelia zapojení do Release Preview už môžu novinku skúšať.

OCR bude fungovať počas pozerania obrázkov v aplikácii. Ikona s nápisom „Text“ aktivuje rozpoznávanie a možnosť si skopírovať text.

Nová možnosť prichádza v čase, keď sa diskutuje o funkcionalite s názvom Recall. Vzhľadom na to, že tu ide o napojenie na AI, vyžaduje sa silný procesor. Microsoft zatiaľ hovorí o využití ARMových CPU od Qualcommu. Viac je ale diskutovaná téma ochrany súkromia. Microsoft hovorí, že Recall bude robiť snímky obrazovky len so zapojením interných mechanizmov AI a neurálnej jednotky procesora.

To je dôvodom, prečo sa vyžaduje špecifický typ modelu. OCR funkcie sa netreba obávať a čoraz viac aplikácií integruje podobnú funkciu. Nájsť ju môžete aj v smartfónoch, napríklad od Samsungu. Tie dokážu odfotiť text v režime rozpoznávania a nájdené slová extrahovať v upraviteľnej podobe.

Zdroj: Windows Central

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.