Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 35. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max: Všetko, čo zatiaľ vieme

Po mesiacoch všemožných špekulácií, ktoré kolovali internetom, sa už čoskoro dozvieme, čo všetko skutočne prinesú nové smartfóny série iPhone 16. Ich oficiálne oznámenie sa uskutoční 9. septembra, pričom je prakticky isté, že Apple opäť predstaví štvoricu telefónov – základné modely iPhone 16 a iPhone 16 Plus a modely Pro s tradičnými názvami iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Samsung telefóny stratili ďalšiu exkluzívnu funkciu

Microsoft Phone Link a Link to Windows (Prepojenie s telefónom a Prepojenie s Windowsom) spolu tvoria veľmi efektívny nástroj na prepojenie smartfónov s počítačmi, avšak platí, že Galaxy telefóny od Samsungu majú v tejto oblasti určitú výhodu. Microsoft ešte v máji predstavil užitočnú funkciu, ktorá extrahuje text z vašich fotiek, pričom portál AndroidAuthority teraz informuje, že Microsoft sa opäť zameral na zlepšenie spolupráce medzi Android telefónmi a Windows počítačmi ďalším rozšírením možností aplikácie Phone Link. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Zoznam nepodporovaných Xiaomi je aktualizovaný, aktualizácie už nezískajú

Čínske Xiaomi sa už teraz pripravuje na predstavenie viacerých nových smartfónov na globálnom trhu. Už počas septembra by sa mali totiž predestaviť telefóny zo série Xiaomi 14T, ak teda bude výrobca nasledovať načasovanie z minulého roka pri sérii Xiaomi 13T. Rovnako sa očakáva aj veľké spustenie predaja na globálnom trhu skladateľného MIX Flip, ktorý bude prvým telefónom s takýmto dizajnom na v Európe od Xiaomi. Aj keď však nové telefóny prídu na trh, niektoré staršie prichádzajú o softvérovú podporu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Windows 10 znova prekopáva menu Štart

Microsoft a reklamy je téma, ktorú sledujeme už niekoľko mesiacov. Výrobca systému intenzívne propaguje svoje produkty. S aktivitou tohto typu sme sa stretli v aplikáciách OneDrive, ale aj Edge. Hoci propagovanie vlastného prehliadača vo vyhľadávači Bing nie je novinka a Google toto s Chrome v Google Search robí už roky. Windows Central priniesol ďalšie detaily o tom, ako sa reklamný systém dostáva aj do ponuky Štart vo Windows 10.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Garmin Fénix 8 oficiálne: Outdoorové hodinky sa naučili telefonovať, vybrať si môžete z dvoch displejov

Garmin Fénix sú legendou medzi odolnými a outdoorovými hodinkami a predstavujú to najlepšie, čo nájdete v portfóliu tejto značky. Nie je preto prekvapením, že mnohí fanúšikovia športových a smart hodiniek netrpezlivo očakávajú uvedenie každej novej generácie.

Fénix 8 boli oficiálne predstavené dnes, 27. augusta 2024, a na trh prichádzajú s mierne zlepšenou výbavou športových a zdravotných funkcií, ktoré obohatili najmä o nové inteligentné funkcie. Najvýraznejšou novinkou v tomto smere je zabudovaný mikrofón a reproduktor, takže Fénix 8 prvýkrát umožňujú Bluetooth telefonovanie a používanie hlasového asistenta – či už z pripojeného telefónu alebo priamo v hodinkách.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Garmin Enduro 3 oficiálne: Tieto hodinky budú pre niekoho lepšou voľbou ako Fénix 8

Garmin oficiálne predstavil trojicu nových outdoorových hodiniek. Najväčšiu pozornosť púta model Fénix 8, ktorý je najnovšou generáciou vlajkovej lode. Fénix je dlhodobo považovaný za synonymum hodiniek tejto značky, takže je logické, že práve tejto sérii je venovaná najväčšia pozornosť. Spoločne s novými Fénixmi boli predstavené aj hodinky Enduro 3 a Fénix E.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: