Spravila spoločnosť jeho uvedením chybu?

Apple s uvedením série iPhone 15 predstavil aj ekologickú sériu príslušenstva, ktorá mala nahradiť originálne ochranné puzdra pre iPhone, remienky pre hodinky, MagSafe peňaženky a kľúčenky AirTag, ktoré boli do roku 2023 vyrábané z pravej kože. Spoločnosť Apple minulý rok predstavila príslušenstvo s názvom FineWoven ako ekologickú alternatívu k pravej koži, avšak jeho cena zostala na rovnakej úrovni ako pri koženom príslušenstve, hoci to ponúkalo niekoľko nesporných výhod.

Apple krátko po uvedení série FineWoven stiahol z predaja príslušenstvo z pravej kože. Ekologický látkový materiál má však okrem vysokej ceny aj viaceré nevýhody, ako je nízka kvalita a rýchle opotrebovanie. Portál AndroidAuthority s odvolaním sa na Bloomberg informuje, že Apple by mohol distribúciu príslušenstva FineWoven ukončiť už budúci týždeň po predstavení série iPhone 16, ktoré sa bude konať 9. septembra.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

V súvislosti s predajom produktov FineWoven sa objavila informácia, že zásoby tohto príslušenstva sú v obchodoch Apple Stores na historických minimách. To znamená, že Apple sa buď pripravuje na vyradenie tohto príslušenstva zo svojej ponuky, alebo plánuje rozšíriť jeho ponuku o nové farby s podporou pre nový hardvér. 

Už v apríli sa dokonca objavila informácia, že spoločnosť Apple zastavila výrobu nového príslušenstva FineWoven kvôli problémom s nízkou kvalitou, ktorá mala významný vplyv na nespokojnosť zákazníkov. Aj na základe tejto správy je preto možné, že Apple plánuje predstaviť nový materiál alebo úplne ukončiť produkciu príslušenstva FineWoven.

Puzdro FineWoven pre iPhone Zdroj: TheVerge
Puzdro FineWoven pre iPhone

Ako sme spomínali vyššie, príslušenstvo FineWoven nie je k dispozícii iba pre iPhony, ale aj ako remienky pre hodinky Apple Watch, ako puzdra pre AirTag a peňaženky s podporou MagSafe. Všetky tieto typy príslušenstva však spájajú rovnaké problémy, ktoré trápia túto “prémiovú” alternatívu ku koženým puzdrám. Všetky výrobky pod označením FineWoven sa ľahko poškriabu, rýchlo sa opotrebujú a už vôbec neponúkajú pocit „niečoho“ luxusného.

Ak sa tvrdenia o konci série príslušenstva FineWoven potvrdia, tak už 9. septembra sa dozvieme, čo má Apple pripravené tentokrát. Dovtedy si môžete prečítať o celej série iPhone 16 podrobné informácie v dvoch prehľadových článkoch.

iPhone 16 a iPhone 16 Plus: Všetko, čo zatiaľ vieme

iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max: Všetko, čo zatiaľ vieme

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.