Pripravovaný tablet od Xiaomi by mal byť výkonnou konkurenciou Applu.

V segmente tabletov je bezpochyby lídrom spoločnosť Apple. S prepracovaným ekosystémom je možné tablety zo série iPad využívať aj namiesto počítačov, čo sa v prípade Android tabletov povedať nedá. Apple je tak na mnohých trhoch jednotkou v predajoch tabletov, pričom podiel predaja Android tabletov sa delí medzi viaceré značky. Okrem Samsungu či Lenova je tak veľkým predajcom aj Xiaomi, ktoré už tento rok predstavilo niekoľko zaujímavých tabletov.

Zatiaľ najlepším tabletom v portfóliu značky dostupnom na našom trhu je v prípade segmentu od Xiaomi model Xiaomi Pad 6S Pro 12,4 s veľkým displejom a podporou rýchleho 120 W nabíjania. O výkon tohto tabletu sa stará čipset Snapdragon 8 Gen 2, vďaka čomu sa dá využívať aj na náročnejšie úkony a multitasking. V príprave ale má byť ešte výkonnejší tablet, ktorý má konkurovať iPadu Pro.

Xiaomi Pad 6S Pro 12,4Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Pad 6S Pro 12,4

Aktuálne vieme, že je v príprave séria tabletov Xiaomi Pad 7, ktorá by mala na trh prísť ešte koncom tohto roka. Očakávané je čínske predstavenie, globálne by mohlo nasledovať s niekoľkomesačným odstupom v priebehu prvých mesiacov roka 2025. V rámci tejto série zatiaľ máme informácie o základnom a Pro tablete, pričom nový únik odkrýva informácie o ešte výkonnejšom tablete. Ten by mohol mať vo výbave zakomponovaný aj OLED displej s veľkosťou uhlopriečky niekde medzi 11 a 12 palcami.

Obnovovacia frekvencia displeja by mala byť na úrovni 144 Hz. Základom výkonného tabletu bude čipset Snapdragon 8 Gen 3, avšak povráva sa, že Xiaomi pripravuje aj tablet s čipsetom Snapdragon 8s Gen 3. Ak však má čínsky gigant konkurovať Applu, pravdepodobne bude musieť ponúknuť výkonnejšiu verziu čipsetu. Najlepší tablet z dielne Xiaomi by mal priniesť aj 24 GB RAM a tiež 120 W rýchle nabíjanie.

Bližšie informácie o pripravovanom tablete zatiaľ nemáme. Nakoľko sa však očakáva predstavenie v blízkych týždňoch, pravdepodobne sa čoskoro dozvieme viac. Zatiaľ tak pre náš trh zostáva najlepším tabletom práve Xiaomi Pad 6S Pro 12,4, ktorý sme aj otestovali u nás v redakcii.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.