Xiaomi Pad 7 bude novou generáciou tabletov z dielne čínskeho výrobcu.

Čínska spoločnosť Xiaomi je známa aj svojimi tabletami, ktorých tento rok predstavila niekoľko. Za spomenutie stoja modely ako Xiaomi Pad 6S Pro 12,4 s veľkým displejom a množstvom príslušenstva, ktorý patrí medzi výkonnejšie modely. Lacnejšou alternatívou je taktiež veľký Redmi Pad Pro, ktorý sme aj otestovali u nás v redakcii. Séria Xiaomi Pad 6, ktorá bola predstavená v apríli 2023 však tento rok ešte nedostala tento rok nástupcov v podobe série Xiaomi Pad 7, čo by sa ale koncom roka malo zmeniť.

Niektoré úniky o tejto sérii tabletov sa už objavili na internete a pôvodne sa očakávalo, že budú predstavené v septembri. Najnovšie úniky ale odkazujú na neskorší dátum predstavenia, pričom konkrétne sa rozpráva o dvojici tabletov v podobe Xiaomi Pad 7 a Pad 7 Pro. Nové tablety by mali prísť na trh so systémom Xiaomi HyperOS 2.0, takže v septembri pravdepodobne predstavené nebudú.

Xiaomi Pad 6S Pro 12,4Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Pad 6S Pro 12,4

Podľa najnovších informácií by ich predstavenie malo prebehnúť v novembri či decembri. Prvotné predstavenie by malo byť pre Čínu, globálne predstavenie by malo nasledovať o niečo neskôr. Zatiaľ ale nie je jasné, ktoré modely budú globálne nakoľko je zvykom, že Xiaomi neprináša všetky verzie tabletu do Európy. Možné je taktiež to, že globálne predstavenie by prebehlo až začiatkom budúceho roka po boku série Xiaomi 15.

Základný Xiaomi Pad 7 by mal ponúknuť 11″ displej, čím by korešpondoval veľkosťou s jeho predchodcom v podobe Xiaomi Pad 6. Displej bude mať 3K rozlíšenie a podporovať až 144 Hz obnovovaciu frekvenciu. Očakáva sa ale, že pôjde o IPS LCD displej namiesto AMOLED panelu, ktorý by tabletu zdvihol cenu. Základný model by sa mal pýšiť aj dlhou výdržou batérie s kapacitou 10 000 mAh.

Nabíjanie by malo byť možné až pri 120 W. V tomto smere by šlo o vylepšenie oproti modelu Xiaomi Pad 6, ktorý podporoval len 33 W nabíjanie. Naopak tohtoročný Xiaomi Pad 6S Pro 12,4 podporoval 120 W nabíjanie a taktiež disponoval rovnakou kapacitou batérie. Základný Xiaomi Pad 7 by mal byť poháňaný čipsetom Snapdragon 8 Gen 2, pričom Pro verzia by ponúkala Snapdragon 8 Gen 3. Pôjde teda o výkonné tablety, ktoré budú vhodné aj na hranie hier.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.