Acer na výstave IFA v Berlíne predstavil notebook TravelMate P6 14 AI, ktorý je lídrom na trhu počítačov Copilot+ PC s váhou pod 1 kg. Pritom prináša vysoký výkon, mobilitu a možnosti umelej inteligencie pre podniky a inštitúcie.

Tento notebook s operačným systémom Windows 11 Pro je poháňaný novými procesormi Intel Core Ultra (Series 2) s integrovaným NPU s výkonom 120 TOPS AI a dodáva sa v kompaktnom šasi z uhlíkových vlákien.  

Acer TravelMate P6 14 AI
Acer TravelMate P6 14 AI

Najnovší model TravelMate sa môže pochváliť 14-palcovým displejom WQXGA+ (2880 × 1800) s pomerom strán 16 : 10 a technológiou IPS alebo panelom WUXGA (1920×1200) s vysokým jasom 400 nitov a 100 % farebným gamutom sRGB. Tenké rámčeky a vysoký pomer obrazovky k telu 82 % maximalizujú plochu obrazovky pre lepší zážitok zo sledovania.

Nové procesory Intel Core Ultra sú vybavené až 48 TOPS NPU AI výkonu, až 32 GB LPDDR5X pamäťou a batériou s kapacitou 65 Wh. Grafika novej generácie Intel Arc podporuje tvorbu AI. TravelMate P6 14 AI v edícii Intel Evo ponúka vysokorýchlostné PCIe Gen4 SSD, ktoré poskytuje dostatočné úložisko a rýchly prenos dát. Tichá klávesnica so zdvihom 1,55 mm podporuje pohodlné písanie a je vybavená praktickým tlačidlom na stlmenie mikrofónu.

TravelMate-P6-14-AI_TMP614-54(T)-01 detailZdroj: Acer

Najmodernejšie nástroje umelej inteligencie

Pri použití NPU sa na touchpade TravelMate P6 14 AI rozsvieti logo AI, ktoré signalizuje jeho aktivitu. Zóna Acer Experience Zone v aplikácii Acer TravelMate Sense obsahuje výkonné funkcie AI pre spoluprácu a tvorbu obsahu. Acer Assist, integrovaný virtuálny asistent s umelou inteligenciou, využíva rozsiahle jazykové modely a lokálne súbory na podporu technických otázok, sumarizáciu dokumentov a súborov dát a riešenie problémov pomocou jednoduchých pokynov.

Pritom žiadne dáta neopustia toto zariadenie. Acer LiveArt 2.0 má schopnosť jednoducho odstrániť pozadie fotografie. Okrem toho podporuje zásuvný modul GIMP a Intel Stable Diffusion na vytváranie ilustrácií a fotografií pomocou niekoľkých kliknutí a zadávaním textu.

Pri aktivácii fotoaparátu sa automaticky spustí panel Acer QuickPanel, ktorým sa dá rýchlo upraviť nastavenie webkamery a mikrofónu. Technológia Acer PurifiedView 2.0 zlepšuje videokonferencie a živé vysielanie a zároveň optimalizuje spotrebu energie pomocou jednotky NPU. Funkcie ako sú Portrait Refinement, Gentle Lighting a Super Sharp vylepšujú zážitok.

Acer TravelMate P6 14 AI
Acer TravelMate P6 14 AI

Pomocou nich je možné jemne vyhladiť vzhľad a zlepšiť osvetlenie, farebný kontrast a rozlíšenie snímaného obrazu. Využitie funkcie Acer PurifiedVoice 2.0 s funkciou AI redukcie šumu a trojitou zostavou mikrofónov pomáha vylepšiť hlas a potlačiť šum v pozadí. Vylepšuje tiež zvuk hlavného reproduktora. V zariadení TravelMate sú k dispozícii aj možnosti umelej inteligencie Copilot+ PC a plnohodnotná podpora sa objaví na konci tohto roka.

Robustné zabezpečenie, odolnosť a konektivita

TravelMate P6 14 AI ponúka pokročilé funkcie zabezpečenia a správy s infračervenou QHD webkamerou na rýchle a bezpečné prihlásenie bez nutnosti zadávania hesla. Je tiež vybavený krytkou kamery na ochranu súkromia, ktorá pomáha chrániť vaše súkromie pred hackermi.

Technológia Acer User Sensing využíva zabudovaný snímač AI, ktorý presne rozpoznáva osoby na základe vzdialenosti a pohybu. Pomáha tak zabezpečiť dáta tým, že uzamkne obrazovku, keď sa od notebooku vzdialite. A prebudí sa vtedy, keď sa vrátite. Integrovaná funkcia Acer ProShield Plus ponúka niekoľko funkcií zabezpečenia a správy.

Nový TravelMate je odolný a vydrží v náročných podmienkach života na cestách vďaka splneniu požiadaviek vojenskej normy MIL-STD 810H a technológii Acer Dust Defender, ktorá pomáha minimalizovať usadzovanie prachu, ktoré by mohlo znížiť výkon.

Poskytuje bezdrôtové pripojenie vrátane Wi-Fi 7 s rýchlosťou až 5,8 Gb/s. Integrované rozhranie Bluetooth 5.4 s technológiou LE Audio zlepšuje kvalitu reči a zvuku a má vylepšenú možnosť používania notebooku s headsetom. Z hľadiska portov je tu USB-C, ktoré podporuje Thunderbolt 4, HDMI 2.1 a dva porty USB 3.2 Gen1 typu A.

Účinná podpora podnikania

Súprava komerčných riešení Acer pomáha podnikom riadiť funkcie IT a chrániť dáta. Softvér TravelMateSense umožňuje optimalizovať, prispôsobiť a sprístupniť systémy podpory jediným kliknutím na kláves TravelMateSense.

Acer TravelMate P6 14 AI (TMP614-54/T/TCO) sa bude na Slovensku predávať v januári 2025 za cenu od 1349 eur.

Zdroje: vlastné, Acer

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.