Dostupná je v beta verzii pre vybrané platformy.

Elon Musk je jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoj vplyv sa snaží prehlbovať nielen v technologickom svete (Tesla, SpaceX, Neuralink), ale aj v oblasti sociálnych médií. Po získaní siete Twitter, a jej následnom premenovaní na X, sa Musk v snahe konkurovať platforme YouTube rozhodol spustiť novú televíznu službu pre inteligentné televízory. Pokým v marci tohto roka bola táto Muskova vízia iba v teoretickej rovine, tak aktuálne sa X TV nachádza v beta verzii. Aplikácia pritom kombinuje živé vysielanie a virálne videá, čím sa snaží vytvoriť hybridnú platformu pre zábavu.

O dostupnosti aplikácie informoval portál AndroidHeadlines, ktorý citoval príspevok zo sociálnej siete X. Beta verzia aplikácie je už dostupná pre viaceré televízne platformy, čo znamená, že X TV môžete používať na zariadeniach ako Amazon Fire TV, televízoroch LG s webOS, Android TV a Google TV. Zdroj dodáva, že niektoré platformy mali prístup k aplikácii X TV už koncom júla, napríklad Amazon App Store, zatiaľ čo LG app store začal ponúkať aplikáciu od 29. augusta 2024.

Hoci vývojári aplikácie X TV na nej pracujú niekoľko mesiacov, tak sa objavili určité obavy o súkromie používateľov, avšak tie zatiaľ neboli potvrdené. Podmienky používania aplikácie sú podobné ako pri sociálnej sieti X, ale niektoré odkazy na podmienky služby zatiaľ nefungujú. To však vôbec nie je prekvapujúce, keďže aplikácia sa momentálne nachádza v beta verzii.

Sociálna sieť XZdroj: El Confidencial
Sociálna sieť X

Podmienky používania X TV

Ak budete chcieť používať aplikáciu X TV, tak si budete musieť, v prípade, že ho nemáte, vytvoriť účet aj na sociálnej sieti X.com (bývalý Twitter). Prihlasovanie do služby X TV je teda priamo závislé od hlavnej aplikácie X, čo môže byť pre niektorých používateľov problematické, avšak ide o bežnú prax aj iných spoločností. Obsah služby je zatiaľ zadarmo a sľubuje exkluzívny obsah, živé udalosti a správy. Aplikácia ponúka aj funkcie ako Replay TV, kde je možné uložiť až 72 hodín obsahu. 

Zaujímavou funkciou je aj Startover TV, ktorá používateľom umožní spustiť živé vysielanie od začiatku. Pomocou Free Cloud DVR je dokonca možné nahrávať až 100 hodín obsahu bez dodatočných poplatkov. Pri krátkom zhrnutí základných funkcií X TV je vidieť, že Muskov plán rozšíriť dosah z obrazoviek smartfónov na televízory sa začína napĺňať. Nie je však jasné, kedy by mala byť aplikácia X TV k dispozícii v plnej verzii, pretože v beta verzii sa môže nachádzať aj niekoľko mesiacov.

Zdroj: AndroidHeadlines

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.