HONOR v Berlíne predstavil skladací telefón ale aj ďalšie zariadenia s umelou inteligenciou. Konkrétne je to HONOR MagicBook Art 14 a HONOR MagicPad 2

HONOR na veľtrhu IFA 2024 predstavil svoje najnovšie hardvérové riešenia s podporou umelej inteligencie a inteligentnú spoluprácu založenú na AI. Na podujatí boli predstavené aj najnovšie vlajkové zariadenia HONOR s podporou umelej inteligencie, vrátane skladacieho telefónu HONOR Magic V3. Aktuálne je to najtenší skladací smartfón na svete. Ďalej sme videli elegantný notebook HONOR MagicBook Art 14, špičkový tablet HONOR MagicPad 2 a štýlové hodinky HONOR Watch 5.

Počas prezentácie HONOR vyzdvihol aj spoluprácu so službou Google Cloud.

HONOR Magic V3: Najtenší skladací telefón na svete

HONOR predstavil nový skladací telefón Magic V3 so zvýšenou odolnosťou, batériou s dlhou výdržou, technológiou AI a displejom na ochranu očí. Je to nástupca modelu HONOR Magic V2.

S hrúbkou len 9,2 mm v zloženom stave a ultraľahkým telom s hmotnosťou iba 226 gramov sa HONOR Magic V3 vyrovnáva hrúbke a hmotnosti vlajkových smartfónov klasického tvaru a zaručuje výbornú mobilitu. Pri konštrukcii telefónu využíva 19 inovatívnych materiálov a 114 mikroštruktúr, ktoré posúvajú skladacie zariadenia do novej éry presnosti a štíhlosti. HONOR Magic V3 je vybavený osemuholníkovým kamerovým modulom s diamantovým výbrusom, ktorý dodáva celkovému vzhľadu zariadenia prvok elegancie a uhladenosti.

Odolnosť HONOR Magic V3 zvyšuje aj špeciálne vlákno, ktoré je súčasťou materiálu tela a zvyšuje odolnosť proti nárazu 40-násobne v porovnaní s inými vlajkovými smartfónmi. Zároveň znižuje hrúbku zadného krytu o viac ako 30 %. Zariadenie je navyše vybavené oceľovým pántom HONOR Super Steel, ktorý vydrží až 500 000 skladacích cyklov a získal certifikát odolnosti SGS. Vnútorný displej HONOR Super Armored a ochranná vrstva z nanokryštálov HONOR Anti-scratch NanoCrystal Shield na vonkajšej obrazovke zaisťujú, že HONOR Magic V3 dlhodobo odolá náročnému každodennému používaniu.

HONOR Magic V3 je vybavený 6,43-palcovým vonkajším displejom a 7,92-palcovým vnútorným displejom. Tento smartfón ponúka celý rad inovatívnych funkcií starostlivosti o zrak, ako je HONOR Eye Comfort Display, 4 320Hz PWM stmievanie displeja, dynamické stmievanie, cirkadiánne nočné zobrazenie a zobrazenie prirodzených tónov.

Okrem toho je HONOR Magic V3 vybavený pokročilou kremíkovo-uhlíkovou batériou tretej generácie s kapacitou 5 150 mAh, ktorá je podporovaná bleskovo rýchlym 66 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním HONOR SuperCharge. Zariadenie je tiež vybavené inovatívnym kamerovým systémom HONOR Falcon, ktorý obsahuje 50 MPx periskopový teleobjektív, 50 MPx hlavný fotoaparát a 40 MPx ultraširokouhlý fotoaparát. HONOR Magic V3 prichádza tiež s množstvom inteligentných funkcií. Patrí sem Magic Portal spolu s fotografickými funkciami s podporou umelej inteligencie, ako je HONOR AI Motion Sensing pre bleskurýchle zábery a HONOR AI Portrait Engine pre vylepšenie portrétov.

V spolupráci so službou Google Cloud obohatil HONOR funkcie na lepšiu produktivitu. Tieto funkcie sú podporované umelou inteligenciou a cloudovými technológiami Google. Ide o funkcie HONOR AI Zmizík, Osobný prekladač a prekladateľské nástroje v HONOR Notes.

HONOR MagicBook Art 14: Produktivita podporovaná umelou inteligenciou

Tento notebook s dizajnom kriviek listov viniča a technológiou Satin Enamel Spraying je naozaj zaujímavý produkt. Kombinuje špičkové AI funkcie na úrovni platformy s robustnými hardvérovými a softvérovými riešeniami. HONOR prenáša funkcie, ktoré sú synonymom pre smartfóny, do notebookov a uvádza na trh doteraz najľahší a najtenší počítač s umelou inteligenciou. HONOR MagicBook Art 14 je vybavený ľahkou konštrukciou Topology Lightweight Structure, ktorá váži približne 1 kg a má hrúbku 10 mm. Notebook sa môže pochváliť telom zo zliatiny horčíka a klávesnicou vyrobenou z titánu.

Notebook sa vyznačuje špičkovým modulárnym dizajnom fotoaparátu a odnímateľnou magnetickou konfiguráciou, ktorá zvyšuje súkromie a prispôsobivosť. HONOR MagicBook Art 14 má 14,6-palcovú dotykovú obrazovku HONOR FullView, ktorá sa môže pochváliť krištáľovo čistým rozlíšením 3,1K. S vynikajúcim pomerom obrazovky k telu 97 %, čo je najväčší pomer medzi 14-palcovými notebookmi, zaručuje pohlcujúci a obohacujúci zážitok.

V spolupráci so spoločnosťou Microsoft ponúka HONOR MagicBook Art 14 prístup k pokročilým funkciám Copilot, vrátane inteligentnej správy e-mailov, analýzy a vizualizácie údajov a prepisu a sumarizácie v reálnom čase. Pre ďalšie zvýšenie energetickej účinnosti je notebook vybavený funkciou OS Turbo 3.0 podporovanou umelou inteligenciou, ktorá optimalizuje spotrebu energie analýzou správania používateľa a presným nastavením výkonnostných stratégií, čo zaručuje výkonný a spoľahlivý zážitok.

Vďaka technológii priestorového zvuku HONOR Spatial Audio Technology a výpočtovému výkonu umelej inteligencie HONOR MagicBook Art 14 definuje dokonalosť zvuku. Táto technológia kombinuje priestorovú rekonštrukciu a vyrovnanie kvality zvuku a vytvára realistické zvukové prostredie.  V spojení s pokročilými algoritmami AI zaisťuje obojsmerne vylepšená konštrukcia mikrofónu vynikajúce snímanie zvuku a redukciu šumu za akýchkoľvek podmienok, čo je vhodné pre scenáre, ako sú skupinové stretnutia a rozhovory.

HONOR MagicBook Art 14 je poháňaný procesorom Intel Core Ultra 7 155H, ktorý využíva šesť výkonných jadier, osem efektívnych jadier na dlaždici procesora a dve jadrá s nízkou spotrebou energie na centrálnej dlaždici. Jadrá dokážu zvýšiť frekvenciu až na 4,8 GHz, takže notebook zvládne náročné úlohy a zároveň poskytuje vynikajúci výkon aj pri multitaskingu a šetrí výdrž batérie.

Notebook sa vyznačuje dvojnásobným zlepšením výkonu GPU a 70 % nárastom výkonu AI. Notebook je dodávaný s viacerými portami vrátane Thunderbolt 4, USB-C, USB-A, HDMI a 3,5 mm konektorom pre slúchadlá/mikrofón, čo zvyšuje celkové pohodlie. Okrem toho je HONOR MagicBook Art 14 vybavený heterogénnym dizajnom batérie, ktorý zlepšuje využitie priestoru o 30 % a zároveň ponúka robustnú kapacitu 60 Wh na predĺženie životnosti batérie.

HONOR MagicPad 2: Spojenie produktivity a zábavy

HONOR MagicPad 2 zaujme svojím pôsobivým dizajnom – má ultratenké 5,8 mm telo a váži iba 555 gramov, čo z neho robí ideálneho spoločníka na cesty. Je vybavený 12,3-palcovým displejom HONOR Eye Comfort s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, ktorý vytvára vizuálne ohromujúci zážitok s vylepšenou plynulosťou a odozvou. Tablet má certifikáciu TÜV a poskytuje optimálnu starostlivosť o oči s pokročilými inováciami. Príkladom je HONOR Eye Comfort Display, 4 320 Hz vysokofrekvenčné PWM stmievanie, cirkadiánny nočný displej a funkcie dynamického stmievania.

Tablet vyniká nielen po vizuálnej stránke, ale aj zvukovým zážitkom. HONOR MagicPad 2 má certifikáciu IMAX-Enhanced, ktorá zaručuje kvalitnú zábavu s kvalitou obrazu a zvuku od DTS. Vďaka integrácii technológie HONOR Spatial Audio má tablet o 25 % širšie zvukové pole v porovnaní so svojím predchodcom.

HONOR MagicPad 2 je podporovaný vlajkovou platformou Snapdragon 8s Gen 3, ktorá vyniká pri multitaskingových úlohách, ako je kancelárska práca a hranie hier. Obrovská 10 050 mAh batéria, ktorá slúži ako výkonná záloha pre prácu aj zábavu, je doplnená o 66 W technológiu pre rýchle nabíjanie a efektívnu spotrebu energie.

HONOR MagicPad 2 beží na novom systéme MagicOS 8.0, ktorý je založený na rozpoznávaní vašich zámerov a má schopnosti umelej inteligencie. Funkcia Magic Portal dokáže vopred rozpoznať zámer používateľa a umožňuje vytvárať plány alebo viacero úloh dlhým stlačením a potiahnutím. Kancelárske nástroje riadené umelou inteligenciou ďalej zvyšujú produktivitu HONOR MagicPad 2 – od prevodu hlasu na text až po skrášľovanie rukopisu a rozpoznávanie vzorov.

HONOR Watch 5: Ľahký dizajn a pokročilé funkcie

HONOR predstavil aj inteligentné hodinky HONOR Watch 5, ktoré kombinujú moderné technológie a elegantný dizajn. Inteligentné hodinky HONOR Watch 5 vážia 35 gramov a majú hrúbku iba 11 mm. Vďaka tomu sú ľahké a pohodlné na celodenné nosenie. 1,85-palcový farebný displej AMOLED s rozlíšením 450 × 390 pixelov a 322 PPI podporuje dotykové ovládanie na celej obrazovke.

Inteligentné hodinky HONOR Watch 5 sú vybavené kremíkovo-karbónovou batériou, ktorá ponúka až 15-dňovú výdrž batérie s kapacitou 480 mAh. Batéria je napájaná technológiou Turbo X Smart Power Management, ktorá zaisťuje efektívne využitie energie. Tieto inteligentné hodinky tiež sledujú základné zdravotné ukazovatele vrátane srdcového tepu a úrovní SpO2. Systém sledovania polohy AccuTrack výrazne zlepšuje presnosť GPS a ponúka používateľom presnejšie sledovanie aktivít.

Farby, cena, dostupnosť

Smartfón HONOR Magic V3 je na slovenskom trhu dostupný od 5. septembra vo verzii  s pamäťou 12 + 512 GB za cenu 1999 eur. Aktuálne až do 29. septembra prebieha úvodná akcia – zľava 300 eur + HONOR Magic-Pen + 66 W nabíjačka a služba HONOR Care+, ktorá zahŕňa 6-mesačnú záruku na výmenu displeja. Akcia platí u predajcu Alza.

Inteligentné hodinky HONOR Watch 5 budú na slovenskom trhu dostupné v poslednom štvrťroku tohto roka. HONOR MagicBook Art 14 a HONOR MagicPad 2 zatiaľ nebudú na slovenskom trhu dostupné.

Zdroje: vlastné, HONOR

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.