Séria TCL NXTPAPER 50 je predstavená, poznáme aj informácie o dostupnosti na Slovensku.

Počas veľtrhu IFA 2024 v Berlíne sme mali možnosť zúčastniť sa aj predstavenia nových zariadení spoločnosti TCL. Počas prezentácie sa ukázalo viacero produktov v podobe televízorov, produktov inteligentnej domácnosti aj tabletov. Azda najväčšiu pozornosť však získali nové modely zo série NXTPAPER 50, ktoré sa vyznačujú prémiovým displejom šetrným k zraku. TCL pritom prináša do telefónov tzv. NXTPAPER Key ako tlačidlo, ktorým sa dá jednoducho aktivovať režim šetrného prehliadania.

V rámci predstavenia sa ukázali celkovo dva modely označené ako TCL 50 NXTPAPER a TCL 50 Pro NXTPAPER, pričom oba modely disponujú možnosťou pripojenia do 5G siete. O ich výkon sa stará čipset MediaTek Dimensity 6300 a zdieľajú veľkú časť výbavy. Líšia sa najmä selfie fotoaparátom a veľkosťou RAM, ktorá je v Pro verzii väčšia.

Séria TCL 50 NXTPAPERZdroj: TOUCHIT
Séria TCL 50 NXTPAPER

Telefóny, ktoré boli predstavené 5. septembra na konferencii IFA, disponujú 6,8″ IPS LCD displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Displej však disponuje NxtPaper technology, teda technológiou, vďaka ktorému imituje povrch aj zobrazovanie papiera. Operačný systém je v ich prípade Android 14 a TCL prisľubuje celkovo dve aktualizácie Androidu. Celkovo sa tak modely dostanú až po Android 16.

Pamäťová konfigurácia je v prípade Pro verzie 512 + 8 GB, základný model ponúka 256 + 8 GB. Oba modely disponujú 108 Mpx fotoaparátom v kombinácii s 8 Mpx ultraširokouhlým a 2 Mpx makro snímačom. Selfie fotoaparát v Pro verzii má 32 Mpx a základný model má 8 Mpx. Batéria telefónov má kapacitu 5010 mAh a podporuje nabíjanie pri 33 W.

Séria TCL 50 NXTPAPERZdroj: TOUCHIT
Séria TCL 50 NXTPAPER

Na Slovensku máme zatiaľ potvrdenú prítomnosť modelu TCL 50 Pro NXTPAPER, ktorý bude v predaji za 299,99 eura. Dostupný bude v priebehu septembra, TCL nešpecifikuje, kedy ich predaj v tomto mesiaci začne. V každom prípade však ide o príjemné osvieženie série, ktoré nadväzuje na minuloročnú generáciu predstavenú v októbri 2023.

Zdroj: vlastné, TCL

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.