Zmeny nastanú aj v aplikácii Google Meet.

Využije lepšie priestorové možnosti displejov a to v smartfónoch aj tabletoch. Meet je aplikácia na video hovory, ktorá pred rokom zaviedla viacero zmien. Jednou z výraznejších bol režim telefonovania s videom počas chôdze. Funguje dobre, no niekedy stačí viac otrasov a aplikácia si myslí, že kráčate a upozorní na to. V prípade potreby sa dá vypnúť a ani počas chôdze sa nebude prejavovať dopyt na zmenu rozhrania.

Teraz Google prepracoval rozhranie, aby nezostával prázdny priestor na okrajoch. Video sa má po novom zobrazovať od okraja po okraj. Keďže smartfóny majú už niekoľko rokov väčšie displeje, zmena bude dobre viditeľná aj tu. Google Meet je na tejto stránke a aplikáciu pre Android si môžete stiahnuť tu. Ide o veľmi dobrú vec na pravidelné video hovory s viacerými účastníkmi. Stačí jedna adresa a pripojiť sa k nej môžu aj ostatní.

tablet-Improved user experience for Google Meet on Android devicesZdroj: Google

Zmena sa najprv prejaví pre používateľov platenej služby Google Workspace, nasledovať budú používatelia s bežnými účtami. Novinka nemusí byť dostupná pre všetkých v prvej vlne. Výrobca upozorňuje na postupné zavádzanie zmien a aktualizáciu môžete dostať o niekoľko týždňov neskôr ako iní používatelia.

Tento prístup je sa netýka len Meet ale viacerých služieb a aplikácií tohto vývojára. Používatelia mimo Workspace čakajú na nové funkcie niekoľko mesiacov. Najčastejšie je to vidieť na webovom kancelárskom balíku.

mobile-Improved user experience for Google Meet on Android devicesZdroj: Google

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.