Príprava novej funkcie bude vylepšenie toho, čo už aktuálne aplikácia ponúka.

Google má podľa webu 9TO5Google priniesť funkciu nazvanú On-the-Go na vyriešenie situácie, kedy uskutočňujete videokonferencie mimo kancelárie alebo priestoru, kde môžete bezpečne sedieť či stáť. Aj preto tento názov a vyplýva to z cielenia na lepšiu bezpečnosť. Funkcia vypne streamovanie cez obe kamery smartfónu a zväčší prvky na obrazovke.

Aj preto sme v úvode uviedli, že túto funkciu už máte dostupnú v istej podobe dnes, avšak cez menšie ovládacie prvky. Podľa dostupných obrázkov vývojári preusporiadali niektoré prvky a cieľom má byť čo najpohodlnejšie ovládanie. Hlavnou pointou je, aby ste sa viac mohli sústrediť na dianie okolo vás a spojenie vo videokonferencii prebiehalo iba po hlasovej stránke. Ako bočný efekt zároveň ušetríte aj nejaké dáta.

Zatiaľ ide o funkciu, ktorá bola objavená v súbore APK a nie je vo forme finálnej zostavy. Bežní používatelia si túto verziu stiahnuť nemôžu a ako býva občas naznačené, nie všetky funkcie objavené v tomto štádiu sa musia premietnuť aj do tej finálnej. Vzhľadom na zobrazené obrázky a to, čo je o funkcii známe. predpokladáme, že v niektorej z ďalších verzií bude naozaj funkcia On-the-Go implementovaná.

Spomenúť môžeme ešte jedno vylepšenie a to je automatická aktivácia tejto funkcie na základe pohybových senzorov. V praxi uvidíme, ako bude táto funkcia užitočná alebo ako sa bude správať automatická výzva na zapnutie tohto režimu. Netreba sa obávať, podľa doterajších informácií nebude aplikácia svojvoľne prepínať režim zobrazenia, ale vždy. Bude vyžadovať potvrdenie od používateľa.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.