Konštrukcia má byť konečne prioritou v prípade nových Samsung smartfónov.

Juhokórejská spoločnosť Samsung sa v priebehu posledných týždňoch spája s pripravovaným telefónom zo série Galaxy Z Fold. Tento rok už síce jeden model z tejto série bol predstavený, avšak v príprave je ešte Galaxy Z Fold6 Special Edition, prípadne Fold6 SE. Tento model sa má vyznačovať výrazne tenšou konštrukciou, ktorá bude podporovať dnešné trendy vo výrobe skladateľných smartfónov. Dôvodom, prečo sa Samsung rozhodol takýto telefón vyrobiť, je najmä pokrok čínskych konkurenčných spoločností. Príkladom je aj HONOR Magic V3 ktorý má aj v zloženom stave rozmery štandardného smartfónu.

Zmenou si však má prejsť aj séria štandardných smartfónov Samsungu, nie len tie skladateľné. Najnovší únik tak poukazuje na rozmery modelu Galaxy S25 Ultra, ktorý bude predstavený už o pár mesiacov. Ak bude výrobca totiž nasledovať harmonogram tohto roku aj ten budúci, tak sériu Galaxy S25 uvidíme už v januári. Nalepšie vybavený model série pritom bude výrazne tenší.

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24 Ultra

Už skoršie úniky poukazovali na to, že Samsung Galaxy S25 Ultra bude o niečo tenší ako jeho predchodca. Galaxy S24 Ultra predstavený v tomto roku má totiž hrúbku 8,6 mm, avšak leaker Ice Universe nedávno oznámil, že Galaxy S25 Ultra bude mať hrúbku len 8,4 mm. V najnovšom príspevku ale tvrdí, že Samsung posunie svoje hranice ešte ďalej a vytvorí ešte tenší smartfón. Ultra predstavená budúci rok by tak mohla mať len 8,2 mm.

Pri telefóne s označením Ultra je v prípade Samsungu hneď niekoľko obmedzení, ktoré musí brať výrobca do úvahy. Jedným z nich je aj pero S Pen, ktoré sa nachádza v tele telefónu. Zároveň však musí smartfón disponovať aj digitizérom, ktorý je dôvodom hrubšej konštrukcie aj pri skladateľných modeloch zo série Galaxy Z Fold. Ak sa teda hrúbka smartfónu v podobe 8,2 mm potvrdí, pôjde o najtenší Ultra model výrobcu od doby Galaxy Note 20 Ultra.

Hardvér modelu by však nemal získať väčšie vylepšenia od tohtoročného modelu. Fotografická výbava by mala byť podobná a Samsung by sa mal sústrediť najmä na konštrukciu telefónu spolu s umelou inteligenciou. Základom smartfónu by však mal byť Snapdragon 8 Gen 4, vďaka by bol telefón o niečo výkonnejší.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.