Predplatné Google One Lite sa sústreďuje len na väčšie úložisko pre e-maily či cloudový priestor.

Predplatné Google One so sebou prináša hneď niekoľko výhod, pričom v ponuke je niekoľko jeho typov. V základe má však každý majiteľ účtu Google zadarmo k dispozícii 15 GB priestoru, ktorý môže využiť napríklad na e-mailovú službu, cloudový priestor či Fotky Google. Za menší poplatok však môžete tento priestor jednoducho navýšiť a zdieľať ho s inými používateľmi či používať prémiové funkcie ako je čarovný editor vo Fotkách Google.

Ak by ste si chceli začať predplácať službu Google One, najlacnejšou možnosťou je na Slovensku predplatné Basic za 1,99 eura. V rámci tohto predplatného dostanete 100 GB úložiska a taktiež možnosť jeho zdieľania. V niektorých krajinách ale aktuálne začína byť v ponuke aj nový typ predplatného, ktorý bude ešte lacnejší. Aktuálne je dostupný v Indii, postupne sa bude rozširovať ďalej.

Názov nového predplatného je Google One Lite, teda ako už názov napovedá, ide o odľahčenú verziu predplatného Basic. Slovenskú cenu zatiaľ nepoznáme, avšak v Indii je táto cena približne polovičná v porovnaní s predplatným Basic. Na Slovensku si teda vieme predstaviť, že by predplatné Lite stálo len 0,99 eura na mesiac, čím by bezpochyby získalo pozornosť zákazníkov.

Google One zmenil ponuku predplatného na webeZdroj: TOUCHIT
Google One ponuka na Slovensku

Nové predplatné má však háčik. Na rozdiel od predplatného Basic, ktoré umožňuje zdieľanie priestoru s inými účtami a kapacitu 100 GB, Google One Lite prináša len 30 GB priestor. Ide teda o navýšenie úložiska z pôvodných 15 GB zadarmo na 30 GB, čo nie je príliš veľký rozdiel. Otázkou potom zostáva, akú popularitu bude mať v našej krajine. K získaniu 30 GB priestoru totiž používateľom často stačí založiť si dva účty Google a majú to zadarmo.

Zatiaľ nevieme, kedy bude predplatné Lite dostupné aj v rámci Európy, resp. Slovenska. V súčasnosti je dostupné len v Indii, prístupné nie je ani v regióne USA. Preto odhadujeme, že príchod nového predplatného je otázkou niekoľkých mesiacov a v blízkej dobe ho teda v našej krajine neočakávame.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.